Valdanos ovoga ljeta biće na dispoziciji građanima i turistima

May 10, 2012   | Ngjarjet - Events

Plaža u uvali Valdanos ovoga ljeta biće na dispoziciji građanima i turistima, u funkciji javnog prirodnog kupališta.
Shodno nalogu Savjeta za privatizaciju i Ministarstva održivog razvoja i turizma, JP „Morsko dobro“ će preduzeti sve aktivnosti u smislu opremanja kupališta svim sadržajima koji podrazumijevaju udoban boravak kupača, propisanim Pravilnikom o uslovima koje treba da ispune prirodna kupališta.
Radno vrijeme kupališta biće od 07-21 h i na njemu će biti prisutno lice koje će voditi računa o održavanju plaže – redovnom pražnjenju i odvozu smeća, funkcionisanju tuševa, kabinama za presvlačenje i drugim sadržajima.
Napominjemo da, shodno Pravilniku, na prirodnim kupalištima nije propisano postojanje spasioca, te na ovakvim kupalištima kupači moraju sami voditi računa o ličnoj bezbjednosti.
Programom organizacije kupališta se za sezonu 2012. godine predviđena je organizacija ukupno 301 kupališta, od čega su 217 uređena i izgrađena kupališta, koja su dužna ispuniti uslove propisane Pravilnikom o uslovima koja moraju ispunjavati uređena i izgrađena kupališta (Sl.list CG, Br.20/08, 20/09, 4/10, 26/11), a 84 je prirodnih kupališta za koje se propisuju posebni uslovi za organizaciju.
Prema režimu korišćenja kupališta, u sezoni 2012., od 301 kupališta, 261 je javnih kupališta, 32 hotelskih i 8 specijalnih kupališta (3 nudistička, 1 žensko, 2 kupališta za banjska lječilišta i 2 kupališta za dječija odmarališta).

JP”Morsko Dobro”