Mladenci iz Rusije,medeni mjesec proveli u čarobnom ulcinjskom naselju Liman + Foto

May 22, 2012   | Bota

Foto: Pobjeda.me

Četrdesetak svadbara stigli iz Rusije u Ulcinj i ostali sedam dana, a mladenci, umjesto na Maldivima, gdje su bili rezervisali, medeni mjesec proveli u čarobnom ulcinjskom naselju Liman

Piše Nikola Perković

Ovogodišnja turistička sezona za porodicu Resulbegović iz Ulcinja počela je na veoma neuobičajen način –  veličanstvenim svadbenim veseljem priređenim za mladence iz ruskog grada Vologda. Olga Vasina i Evgenij Sotov, nakon ranije posjete našem najjužnijem gradu, odlučili su da se vrate u Ulcinj, grad kojim su bili očarani, i u njemu započnu novi zajednički život.  

Sa željom da se vjenčaju „na pjeni od mora“ budući mladenci došli su krajem aprila. Njihov dolazak je organizovala agencija Ulcinj.RU.

Obavijestili su rudbinu i prijatelje o odluci i pozvali ih na  svadbeno veselje. Sa njima je u Ulcinj stiglo 40 svatova kojima su organizovali slavlje za pamćenje.

Svečani čin vjenčanja je obavljen u Starom gradu, a svadbeni ručak organizovan je na terasi atraktivne vile „Eneida“, kojom su bili oduševljeni pri ranijem boravku, kada su je doživjeli poput bajke.

– Slavlje na dan vjenčanja je trajalo do duboko u noć. Čitava grupa od 40 svadbara je kod nas boravila sedam dana, a mladencima se toliko ovdje dopalo da su odlučili da tu provedu medeni mjesec, pa su mlada i mladoženja ostali još deset dana – kaže za Pobjedu Alija Resulbegović, vlasnik apartmana „Eneida“ koji se nalaze u naselju Liman pored Starog grada.

Alija dodaje da su mladenci imali rezervisan odlazak na Maldive odmah poslije svadbe, no, toliko im se dopalo u Ulcinju da su od Maldiva odustali. Ostali su tu gdje Stari grad kao usidreni brod više od dva milenijuma prkosi talasima, gdje stoljetne masline skrivaju nevinost doline mira – Valdanosa, te uvale Kruče, gdje je mir nalazio i Justinijan, a koje su pružale utočište i zaklon od uzburkanog mora. Tu su mladenci iz Moskve naišli na najljepšu simfoniju prirode koja im je začinila najmedenije dane života.
Porodica Resulbegović, koja se bavi turizmom više od dvadeset godina, u posljednjih deset godina intenzivno je ulagala u stvaranje čarobnog ambijenta. Pa su tako skromne sobe u staroj begovskoj kući postale luksuzni apartmani, a čitava lokacija pretvorena je u modernu turističku atrakciju sa kaskadnim dvorištem, bazenom, teretanom, restoranom… na samoj hridi mora, odakle puca očaravajući pogled na nepregledni plavi horizont.

Pored luksuznog smještaja, koji je opremljen svim potrebnim sadržajima za savremenog turistu, ovo mjesto ima i fascinantan pogled na velike stijene i zidine Starog grada koje izviru direktno iz mora. Kaskadno dvorište koje vodi direktno na plažu oplemenjeno je engleskom travom, egzotičnim cvijećem i mediteranskim rastinjem. Ljepota od prirode data, a ljudskom rukom dovedena do savršenstva…

– Kada smo zidali bungalove u stijenama insistirali smo na tome da ni jedna maslina ne bude uništena. Tako je i bilo -govori Ema Resulbegović, vlasnica apartmana i dodaje na oni danas u dvije luksuzne vile istovremeno mogu da smjeste oko 50 gostiju. Pri tome ističe da sa punjenjem  kapaciteta nemaju problema.

– Gosti nam dolaze iz svih krajeva svijeta. Imamo stalne goste koji kod nas ljetuju svakog ljeta više od 15 godina. Naravno, uvijek nam dolaze i novi. Prodaju aranžmana najviše radimo direktno, a sarađujemo i sa jednim brojem turističkih agencija. Prisutni smo i na velikom broju sajmova turizma – dodaje Alija.

Ovo mjesto ima i dušu i istoriju. Nekada je sa ovog mjesta beg posmatrao nesvakidašnju ljepotu, a danas je ova lokacija pretvorena u jedinstvenu oazu za odmor.

POBJEDA
Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2012/05/21/mladenci-iz-rusije-u-ulcinju-stali-na-%e2%80%9eludi-kamen%e2%80%9c-i-priredili-velicanstvenu-svadbu/

FOTO – Apartmani Eneida Facebook