Sastanak Koordinacionog tijela za pripremu turističke sezone opštine Ulcinj

June 7, 2012   | news

Dana 31.05.2012 godine održan je I sastanak Koordinacionog tijela za pripremu turisticke sezone opstine Ulcinj, kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma – Odsjek za turističku inspekciju i nadzor, predstavnici Javnih preduzeća: JP Morsko dobro, JP Komunalne djelatnosti i JP Vodovod i kanalizacija, predstavnici MUP-a Ulcinj, predstavnici nadležnih organa lolakalne uprave kao i predstavnici lokalnih udruženja od značaja za razvoj turizma u Opštini Ulcinj.
Cilj sastanka je bio analiza i upoznavanje s problemima s kojima se susrećemo duži niz godina tokom turističke sezone odnosno blagovremenog suočavanja kao i eventualnog rješavanja istih.
Predsjednik opstine Nazif Cungu koji je i Predsjednik koordinacionog tijela je upoznao prisutne sa aktivnostima koje je preuzela Opstina Ulcinj u unapredjivanju kvaliteta turistickog proizvoda Opstine Ulcinj, upoznao prisutne sa promotivnim aktivnostima koje su realizvoane, kao i projektima koji su realizovani i koji ce se u realizovati prije turisticke sezone.
Naglasio je da su najave za sezonu dobre i ako uspijemo da smanjimo intenzitet problema sa kojim se već duzi niz susrećemo kao što su buka, neregistrovan smještaj, dileri itd bićemo veoma zadovoljni , kao i naši turisti.
Svi prisutni subjekti su predstavili svoje aktivnosti.
Direktor Turisticke organizacije opštine Ulcinj je predstavio promocione aktivnosti i manifestacije koji se očekuju tokom ovog mjeseca, kao i studijske posjete novinara iz okruženja.
Predstavnik JP Vodovod i kanalizacije Fuad Hadzibeti je naglasio da će se priključenjem na regionalni vodovod obezbijediti kvalitetnije vodosnadbijevanje i naglasio da bi se rješavanjem problema podvodnih ispusta na kojima se radi na Velikoj plaži i kod bivšeg hotela Galeb znatno unaprijedila kanalizaciona mreža.
Direktor Elektrodistribucije Loro Nrekic je naglasio da su pripreme za ovu sezonu što se njih tiče počele od septembra, da su obezbijedili novu trafostanicu u Limanu, da će raditi na izgradnji nove trafostanice u Djeranama, kao i da planiraju investiciju u novu trafostanicu od 2 miliona eura čime bi se značajno poboljšala.
Flamur Sella, načelnik Službe zaštite je kazao da su spremni da se suoče sa svim problemima, da su osposobili sva vozila, da ce jedno vozilo biti na Anamalskom području, kao i da će tokom dana biti i jedno vozilo na Velikoj plaži.
Direktor Doma Zdravlja, dr. Pavle Marniković je naglasio da bi Opstina sa privrednicima trebala da pomogne u realizaciji projekta turistička ambulanta i informisao o potrebama za otvaranje ambulante u Štoju.
Rudolf Elezovic, načelnik Uprave policije Ulcinj, je naglasio da je potrebna saradnja svih i preventivno djelovanje kako bi se rješavali problem. Očekuje da će i ove godine biti prisutni policajci sa sjevera koji će biti na ispomoći u Ulcinju.
Predstavnik Turističke inspkcije Rizo Mollabećiri je kazao da će turistička inspekcija biti na raspolaganju opstini i da će biti partneri u realizaciji zacrtane strategije i projekta.
Direktor JP Komunalne djelatnosti Zana Sarvan je navela da će čistoća ove godine biti pod posebnim nadzorom, da će se dobijanjem nove opreme i vozila značajno spremnije dočekati ova sezona i da će u saradnji sa ostalim nadležnim subjektima posebnu pažnju posvetiti poštovanju odlaganja smeća.
Predstavnici lokalnih Sluzbi su obavijestili prisutne o kontrolama za naplatu boravišne takse, o jačoj kontroli buke i da će u sinergijom svih inspekcijskih organa značajno doprinijeti boljem odvijanju turističke sezone.
Predsjednik je iskazao zadovoljstvo održavanjem ovog sastanka, i dobro voljom svih relevantnih institucija i turističkih subejkata da se riješe problemi.
Naveo je da se samo dobro organizovanom kampanjom, redovnim kontaktima i sardnjom i zajedničkim aktivnostima svih prisutnih možemo doprinijeti zadovoljstvu turista i kvalitetnoj turističkoj sezoni.
Opstina Ulcinj