Održan drugi sastanak Koordinacionog tijela za pripremu turističke sezone opštine Ulcinj

July 12, 2012   | Ngjarjet - Events

Dana 11.07.2012 godine održan je sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone Opštine Ulcinj na kojem su prisustvovali predstavnici: Opštine Ulcinj, TO-Ulcinj, MUP-a, Elektrodistribucije, JP Morskog dobra, Ministarstva ur održivog razvoja i turizma, kao i predstavnici lokalnih udruženja od značaja za razvoj turizma u Opštini Ulcinj.
Sastanak je vodio Predsjednik Opštine Ulcinj.
Cilj sastanka je bio predstavljanje problema sadašnje turističke sezone kao i sprečavanje posljedica i barijera koje negativno utiču na pozitivan trend razvoja turizma Opštine Ulcinj.
Glavni problemi tokom ove sezone koji se većinom ponavljaju dugi niz godina su: problem vode za piće, čistoća, javni red i mir, stanje požara, saobraćaj, parking prostor, granični prelaz, lutajuća stoka, dileri, prosjaci itd.
Predsjednik je na početku sastanka predstavio sve aktivnosti koje su preuzete u cilju unapređivanja kvaliteta turistickog proizvoda Opštine Ulcinj, i upoznao prisutne o projektima koji su realizovani i koji ce se u realizovati tokom turističke sezone. Svako od prisutnih je predstavio stanje u Opštini Ulcinj iz svog djelokruga rada.
Zaključeno je da se uz zajedničku saradnju i dobru volju svih relevantnih institucija i turističkih subejkata utiče kako bi se riješili problemi odnosno smanjio njihov negativan uticaj.

Opstina Ulcinj