Vlada: Mirsad Bibović ambasador u Mađarskoj

July 27, 2012   | news

PODGORICA – Vlada je u četvrtak predložila da se Mirsad Bibović postavi za ambasadora Crne Gore u Mađarskoj na rezidentnoj osnovi.

Za direktora Uprave policije Vlada je juče imenovala Božidara Vuksanovića, dosadašnjeg v.d. direktora Uprave policije.

Za člana Pregovaračke grupe za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, za poglavlje Javne nabavke, 16. Porezi, 29. Carinska unija, 32. Finansijski nadzor i 33. Finansijske i budžetske odredbe, imenovana je Biljana Šćekić, pomoćnica ministra finansija.

Za direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore imenovan je Rajko Barović, dosadašnji direktor ovog preduzeća. U Odbor direktora „Centar za ekotoksikološka ispitivanja“ imenovani su Ana Mišurović, spec. toks. hemije, prof. dr Vladimir Komnenić i Ratka Strugar, diplomirani pravnik.

Za pomoćnika ministra finansija – rukovodioca Sektora za imovinsko pravne poslove imenovana je Ana Ivanović, dosadašnji v.d. pomoćnika ministra finansija.

Dužnosti člana Odbora direktora „Monte put“ razriješen je Branko Perović zbog prelaska na novu dužnost, a na njegovo mjesto postavljen Aleksandar Bogdanović, predsjednik prijestonice Cetinje. Člana Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku razriješeni su Milan Roćen, raniji ministar vanjskih poslova i evropskih integracija i Ferhat Dinoša, raniji ministar za ljudska i manjinska prava, zbog prestanka funkcije. Njih su zamijenili  Nebojša Kaluđerović, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija i Hamdi Hasani, ministar za manjinska prava.

Vlada je predložila Skupštini akcionara Elektroprivrede da za članove novog Odbora direktora izabere Srđana Kovačevića, Miodraga Čanovića, Borisa Buškovića, i Nikolu Martinovića, advokata, dosadašnje članove Odbora direktora ovog društva.

Za glavnog revizora Revizorskog tijela imenovan je Predrag Raičković, diplomirani ekonomista.

Mr. M.

Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2012/07/27/vlada-mirsad-bibovic-ambasador-u-madarskoj/