Turistička posjeta u Ulcinju slabija nego prošle godine

August 2, 2012   | news

Na maloj ulcinjskoj plaži prvog dana avgusta ima dosta slobodnog prostora, javlja Pobjeda. Za razliku od prethodnih godina, kada na tom kupalištu nije imala gdje ni igla da padne na pijesku ovoga ljeta turista je znatno manje.

Turistička osjeka je vidljiva na svakom koraku i u svim objektima izuzev kapaciteta HTP Ulcinjska rivijera koji raspolažu sa oko hiljadu kreveta, a koji su skoro stopostotno popunjeni.

Na Autobusku stanicu dnevno stiže 25 do 30 autobusa, ali je broj putnika, odnosno turista koji štižu u njima, znatno manji nego prethodnih godina.

Direktor Ulcinjske rivijere Mikan Zec napominje da se ekonomska kriza najviše reflektuje na vanpansionski promet. „Ovoga ljeta su u trendu plažni barovi. U njima jedino bilježimo dobru potrošnju, naročito prilikom organizovanja dnevnih i večernjih žurki na tim barovima, za koje mogu reći da su pun pogodak u našoj vanpansionskoj ponudi“, kazao je Zec.

Najupućeniji u turističke tokove Ulcinja razlog za ovogodišnji pad posjete u dosadašnjem periodu pokušavaju da nađu i u Olimpijadi. Kako Pobjeda prenosi, mnogi ulcinjani smatraju da je jedan broj njihovih potencijalnih gostiju odložio dolazak na ljetovanje da bi kod kuće uživali u TV prenosima sa ljetnje Olimpijade.

Drugi misle da su odmor i dolazak na more njihovi turisti, posebno iz Bosne i sa Kosova, odložili zbog velikog muslimanskog posta Ramazana, koji je upravo u toku. Objektivni su i oni koji smatraju da je i ekonomska kriza i besparica jedan od značajnih razloga za pad turističkog prometa.

Nikola Perković
Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2012/08/01/turisticka-posjeta-u-ulcinju-slabija-nego-prosle-godine/