Bardhi: Najbolje da Albanci izađu sa jednom listom

September 10, 2012   | news

Lider Demokratskog saveza Mehmed Bardhi rekao je, u izjavi za Portal Analitika, da je najbolje rješenje za albanske partije da na predstojeće izbore izađu sa jedinom listom, ali da je još uvijek rano govoriti o tome.

– Demokratski savez je imao razgovore sa gotovo svim albanskim političkim stranakama i rekli smo da smo do kraja otvoreni za dogovor. Sada je još uvjek rano reći da li će albanske stranke ići sa jednom dvije ili tri izborne liste ali smatram da je najbolje rješenje da izađu sa jedinom listom – rekao je Bardhi za Portal Analitika. On je istakao da je sporazum između Force i Albanske iniscijative otežao formiranje jedinstvene albanske liste.

– Što se tiče sporazuma između Force i Albanske inicijative, koja nije ni politička partija, oni su na jedan preuranjen način došli do formiranja predizbornog saveza što je otežalo dalji rad u ukrupnjavanju te jedne albanske izborne liste – rekao je lider Demokratskog saveza i istakao da su albanske partije, na njegov predlog analizirale i mogućnost bojkota izbora.

– Crnogorska i Srpska pravoslavna većina pozicije i opozicije donijela je izmjene i dopune izbornog zakona koje su za nas diskriminirajuće. U duhu tog izbornog zakona ja sam još prije raspuštanja skupštine inicirao razgovor svih političkih albanskih subjekata i tu smo odmjerili šta treba raditi. Analizirali smo i mogućnost bojkota izbora ali to nije naišlo na odobravanje – rekao je Bardhi.

Analitika – Informativni Portal