Potpisano Pismo namjere o saradnji između Ulcinja i Malezije

September 10, 2012   | news

Nakon sastanka koji su u Maju imali predstavnici Opštine Ulcinj i Privredne komore Malezije i Albanije, kao i predstavnicima njihove kancelarije na Kosovu, danas je u opštini Ulcinj razgovarano o mogućnosti saradnje između Crne Gore i Malezije, naročito Ulcinja.

Na sastanku gradonačelnika Cungua i predstavnika Komore Arbëra Murselia i Përparima Kryeziu je razgovarano o ostvarivanju zajedničkih ciljeva u smislu promovisanja održivog razvoja ekonomije, promovisanja trgovinske razmjene i mogućih budućih zajedničkih ulaganja koja će biti usmjerena na turizam i poljoprivredu.
Opstina Ulcinj je veoma zaintresovana za privlačenje investitora iz Malezije, i u saradnji sa Privrednom komorom ce njeni predsatvnici učestvovati na Forumu koji će se održati u Maleziiji na kojem će predstaviti svoje potencijale.
Takođe se razgovaralo i o mogućnosti otvaranja kancelarije u Ulcinju koja bi značajno unaprijedila saradnju između dvije zemlje i pružila sve informacije o projektima i potencijalima zaintresovanim investitorima iz Malezije.

Na kraju sastanka potpisano je i Pismo namjere koje ce služiti kao osnova dalje saradnje.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE