Forca reagira na zlonamjerne izjave datim od strane sindikata Otranta

September 18, 2012   | news

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 14.09.2012

Veoma smo svjesni štete koja je nanijeta  prema radnicima Otranta koji su ostali bez posla i podsjećamo ih da se naša partija dosta  puta izjasnila protiv sumnjivih privatizacija preduzeća u Opštini Ulcinj. Mnogo puta smo davali  izjave za Otrant i solidarizovali smo se sa legitimnim protestima radnika koji su ostali bez radnog mjesta. Iz tog razloga pozivamo radnike i predstavnike sindikata da ne nasjedaju na zamke ponižavajuće instrumentalizacije politike.

Nova demokratska snaga Forca je veoma potrešena zbog  neistinitih izjava i iskazujemo  veliko  ogorčenje prema ovim zlonamjernim izjavama datim od strane sindikata Otranta. Obavještavamo javnost da ćemo uraditi sve što je moguće da se razjasni  ko stoji iza ovog pokušaja  manipulacije javnog mjenja tako da ćemo se obratiti sudksim organima i podnjeti tužbu za klevetu. Više je nego jasno da ova ružna izjava data  od strane sindikata Otranta u ovom trenutku  ima političku pozadinu jer pokušava da baci  mrlju na Forcu pred parlamentarnim izborima koji se približavaju.

Sindikat Otranta  još ranije je obavijestio javnost ko su ljudi za koje oni smatraju da su direktno  odgovorni za njohovo gubljenje radnog mjesta, jer su podnijeli prijavu protiv bivšeg ministra Nenezića.Podsjećamo javnost I radnike Otranta koji su ostali bez posla da smo preko poslanika Genci Nimanbegua tražili ostavku tadašnjeg ministra za turizam Nenezića i zbog privatizacije Otranta.

Činjenica da je sindikat odjednom promijenio svoju verziju I trudi se da implicira I Forcu u ovu problematiku, tjera nas da mislimo da sindikat sa ili bez namjere se stavio na usluzi političkim rivalima Force koji  svjesni  potencijala naše partije  upotrebljavaju  protiv nas iz očaja niske stvari kao  izmišljotine I obmane.

Sa punom moralnom i pravnom odgovornošću izjavljujemo da čelnici Force nisu  niti  direktno niti indirektno uključeni u poslovne aktivnosti Otranta I da su svi navodi iz izjave sindikata Otranta izmišljene. Da bi prekinuli obmane koje naši politički protivnici rade protiv nas odlučili smo da pokrenemo tužbu  za klevetu prema sindikatu Otranta. Ova tužba nije radi pritiska na predstavnike sindikata I radnike Otranta već da se prevaranti,lažovi I oni koji ih postiču iz redova političkih protivnika identifikuju I da  imaju moralnu odgovornost i da se javno diskredituju.

S poštovanjem,
Informativna služba  Force