Predsjednik Cungu dočekao učenike osnovne škole “Boško Strugar”

October 3, 2012   | news

Danas su učenici petog razreda osnovne škole “Boško Strugar”, u pratnji nastavnice Dragica Zorić, bili u posjeti Opštini Ulcinj i imali prijem kod predsjednika opštine Nazifa Cungu. Na početku je predsjednik poželeo dobrodošlicu učenicima i objasnio kako se u demokratskim državama bira predsjednik i koje su odgovornosti predsjednika. On je takođe naveo da je odgovornost svakog građana da sa dobrim i primjernim ponašanjem doprinese našoj opštini.

Učenici su pripremili mnoštvo pitanja za predsjednika. Oni su se zanimali za dan opštine, povezanosti opštine sa ostalim mjestima u privrednim i neprivrednim djelatnostima, kako se naseljena mjesta snadbjevaju vodom, kako je regulisano pitanje smeća i otpadnih voda i mnoga slična pitanja.
Predsjednik Cungu je odgovorio na sva pitanja učenika i obajsnio mnogo toga. On je objasnio kako je dan opštine strogo povezan sa samom tradicijom Ulcinja u maslinarstvu, pomorstvu i turizmu. On je učenike informisao o privrednim i neprivrednim djelatnostima nabrojivši: turizam, poljoprivredu, građevinu, zdravstvo, obrazovanje i kulturu. Takođe im je objasnio proces snadbjevanja vode i upoznao sa povezivanjem u novi regionalni sistem za vodovod.


Nastavnica Zorić je zajedno sa učenicima navela i probleme sa kojima se susreće njihova škola od kojih je organizovani transport za učenike koji žive u prigradska naselja najveći. Oni su od predsjednika tražili podršku u riješavanju ovog pitanja.
Na kraju su učenici pozvali predsjednika da ih posjeti u njihovoj školi.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE