Nazif Cungu se sastao sa ekspertom Rockfeller Brothers Fund-a

October 16, 2012   | Ngjarjet - Events

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sastao se danas sa ekspertom Rockfeller Brothers Fund-a, iz New York-a g-đom. Katharine Millonzi i predstavnikom organizacije za razvoj “4 E” iz Kosova, g-dinom. Škelzen Bašotom. Cilj sastanka je izrada studija različitih razvojnih projekata u turizmu, poljoprivredi i obnovljivoj energiji.

Predsjednik Cungu je prisutne informisao o situaci u agronomiji i turizmu u Ulcinju. On je naveo da je od velikog značaja za Ulcinj, izrada studije fizibiliteta kao i priprema infrastrukture biznis zone u Krutima, naglasivši da već postoje zainteresovani investitori za ovu zonu.

G-đa. Millonzi i g-din. Bašota izložili su svoje ideje na osnovu dosadašnjih analiza. Oni smatraju da postoje velike mogućnosti da Ulcinj kroz lokalne proizvode kao što su: maslina, narandža, lubenica i slično zauzme značajnu poziciju na tržištu regiona. Oni dodaju da bi se uz dobru strategiju i promociju moglo značajno uticati i na produžetak turističke sezone.

G-đa Milolonzi, ekspert u eko-gastronomiji, boraviće nekoliko dana u Ulcinju u cilju prikupljanja potrebnih informacija za početak izrade navedenih studija. U pratnji predstavnika Biroa za međunarodne projekte, planirano je niz sastanaka sa predstavnicima Opštine kao i posjete lokalnim proizvođačima u Ulcinju.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE