Cungu: Niko nas nije zvao na razgovor

October 18, 2012   | Ngjarjet - Events

Lider Nove demokratske snage Forca Nazif Cungu izjavio je juče da ta partija još nije dobila poziv za razgovore o postizbornom partnerstvu.
– Niko nas nije kontaktirao niti smo s kim razgovarali o mogućoj postizbornoj saradnji. Čekamo poziv za razgovore i ponude pa ćemo na osnovu toga donijeti odluku o eventualnom partnerstvu – kazao je Cungu na konferenciji za novinare u sjedištu stranke.
Ne želeći da odgovori na pitanje kome je Forca bliža trenutno, partijama koje su do sada bile na vlasti ili opoziciji, prvi čovjek Force istakao je da je koalicija Forca „Za jedinstvo“ sada najjača albanska koalicija u Crnoj Gori i da koalicioni partneri neće iznevjeriti povjerenje koje su im birači ukazali.
– Tokom predizborne kampanje i samog procesa izbora identifikovali smo mnogo prekršaja i odlučili smo da detaljno analiziramo stepen uticaja svih zloupotreba. I pored mnogih neregularnosti postigli smo izvanredan rezultat i kada bi na snazi bio raniji izborni zakon mi bismo osvojili dva mandata. Ovako, sa ovim zakonom, koji je dokazano diskriminatorski, nama je falio samo 361 glas za drugi mandat – naveo je Cungu.
Osvrnuo se i na izborni rezultat DUA rekavši da je ta partija pokušala da za svoj neuspjeh okrivi člana Force u izbornoj komisiji.
– Član Force ili bilo koji drugi član komisije nema pravo da mijenja zakon. Izborni zakon se može mijenjati samo u Skupštini Crne Gore. Mi smo još prije dvije godine skrenuli pažnju predstavniku DUA, o tome što će se desiti ako se zakon koji je sada na snazi usvoji.

 

M.K.
Izvor: DAN