Morsko dobro: Najobmniji poslovi biće urađeni u Opštini Ulcinj

October 22, 2012   | Ngjarjet - Events

Morsko dobro:U investicije preko četiri miliona EUR

Javno preduzeće (JP) Morsko dobro ostvarilo je tokom ovogodišnje turističke sezone prihod od 5,4 miliona EUR, od čega će više od četiri miliona biti investirano u uređenje obale, dok će petina pripasti opštinama na crnogorskom primorju.

Kako je saopšteno agenciji Mina-business iz tog preduzeća, najobmniji poslovi biće urađeni u Opštini Ulcinj.

“Biće ravitalizovane pješačke dine na Velikoj plaži, a gradiće se i potporni zidovi uz borovu šumu, koja će biti obnovljena, kao i drugi objekti duž obale”, rekli su iz kompanije.

U Opštini Bar, kako su naveli, planirano je uređivanje plaže Žukotrlica, šetališta i zelenog pojasa uz nju, kao i obimni radovi uz plažu u Sutomoru.

Riva u Petrovcu do naredne sezone biće popločana i uređena obalna zona površine 15 hiljada metara kvadratnih. U Opštini Tivat će biti uređena gradska riva i pristanište Pine, a planira se i izgradnja pješačke staze u naselju Seljanovo.

Iz JP Morsko dobro su dodali da su u Opštini Kotor planirani radovi uz obalu u Dobroti i oko zgrade Instituta za biologiju mora, dok će drevni bokeljski gradovi, Perast i Risan, biti povezani pješačkom stazom.

„Najveći posao u Opštini Herceg Novi predviđen je na čuvenom šetalištu Pet Danica, gdje će biti popločan put u dužini od 320 metara“, rekli su iz JP Morsko dobro.

Analitika – Informativni Portal