Cungu se sastao sa novoimenovanim konzulom Crne Gore u Njujorku Zoranom Jankovićem

November 15, 2012   | Ngjarjet - Events

Predsjednik Cungu sastao se sa novoimenovanim konzulom Crne Gore u Njujorku Zoranom Jankovićem

Danas se Predsjednik Opštine Ulcinj sastao sa novoimenovanim konzulom Crne Gore u Njujorku Zoranom Jankovićem. U cilju bolje saradnje i bolje komunikacije Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku sa tamošnjim iseljenicima, g-din. Janković je inicirao posjete u Opštini Ulcinj, Opštini Plav i Opštini Rožaje. On je naveo njegove planove i projekte u poziciji konzula, naglasivši da u ovom trenutku u prioritete spada, kupljenje dodatne aparature za uzimanje biometriskih podatake kako i realizacija projekta “Crnogorsa kuća” u Njujorku.

Predsjednik Cungu je pozdravio inicjativu za ovaj sastanak. On je Jankovića obavjestio o projektima u Opštini Ulcinj kao i raznim mogućnostima investiranja diaspore u Ulcinju. On je naglasio da je Opština Ulcinj u fazi izrade Prostornog urbanističkog plana i Strateškog plana razvoja tako da su povoljne okolnosti za uključivanje planiranih investicija. On je takođe naveo da je u planu otvaranje posebnog biroa za diasporu koji će služiti kao servis iseljenicima za razne potrebe, tako da je saradnja u ovome dijelu veoma značajna.
Svi su se složili da bi trebalo pronaći rješenje koje bi omogućilo zadržavanje prava za dvojno državljanstvo iseljenicima u Americi.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE