Ćetković: Dnevni red u Skupštinu opštine Ulcinj neozbiljan

December 13, 2012   | Ngjarjet - Events

Usvajanjem Predloga odluke o privremenim objektima, Predloga odluke o naknadi za korišćenje opštinskih puteva i predloga Odluke o davanju saglasnosti na imenovanje Nazmira Sulje za direktora preduzeća JP „Za uzgoj i zaštitu divljači” Ulcinj, Skupština opštine Ulcinj završila je juče prvu sjednicu drugog redovnog zasjedanja lokalnog parlamenta. Glasovima vladajuće koalicije koju čine Forca, Demokratska partija, lista Perspektiva i Socijaldemokratska partija pomenute tačke usvojene su bez mnogo diskusije, jer opozicija nije imala mnogo primjedbi na materijal koliko je zamjerila aktuelnoj vlasti na ponuđenom dnevnom redu. Opozicioni odbornici tvrdili su da je stanje u opštini teško, da radnici ne primaju plate jer je kasa prazna, a da se vlast ponaša nezainteresovano jer se nakon pet mjeseci pauze u radu Skupštine, očekivao duži dnevni red.

– Sa praktično jednom tačkom, nekoliko verifikacija i pitanjima i odgovorima nije bilo ni potrebno okupljanje odbornika. Današnje zasjedanje najbolje odslikava vaš nerad, neznanje, nemoć i inertnost ove vlasti. Pitam se gdje su eksperti, ugovori sa građanima, nova radna mjesta i mnoga ostala obećanja. Vi ste najgora vlast koju je ova opština imala u svojoj istoriji – kazala je predsjednica odborničkog kluba DUA Hatidža Đoni i dodala da ta partija insistira na izvještaju o radu predsjednika opštine.

– Red bi bio da nas udostoji izvještaja o radu, odnosno neradu, ako ni zbog čega drugog ono zbog onoga što je govorio i obećavao kao opozicionar i ovoga što je uradio kao predsjednik opštine. Kada se dočepao vlasti zaboravio je maslinadu, restituciju, privatizaciju, nacionalne simbole, nova radna mjesta, ugovore sa građanima…Obavezao se samo da će podržati budućeg kandidata za predsjednika Crne Gore i obezbijediti bezuslovnu skupštinsku većinu, što je za njega veliki napredak – kazala je Đoni.

Predsjednik DUA Mehmed Zenka tražio je da se u dnevni red usvrste izvještaji o stanju u javnim preduzećima, o turističkoj sezoni, dugovanjima opštine.

– Oko 500 radnika mjesecima ne prima platu i ti ljudi zaslužuju da im se neko obrati i da znaju šta se dešava u opštini i kakvo je stanje – rekao je Zenka.

Odbornik SNP-a ispred Koalicije „Bolji Ulcinj, bolja Crna Gora” Andrija Ćetković konstatovao je da je dnevni red neozbiljan i da su odbornici trebali da raspravljaju o kvartalnom izvještaju o realizaciji budžeta, radu predsjednika opštine.

– To su zakonske obaveze, a koliko vidim o tome nema pomena. U saznanju sam da ih do kraja godine neće ni biti. Nema pomena, a trebalo je da ovdje vidimo izvještaj nezavisnog revizora o dugovanjima opštine i radu bivše vlasti. To je sadašnja vlast obećala, ali očigledno je da od tih obećanja nema ništa – naglasio je Ćetković.

Izvor: Dan online