Ulcinj: Potpisan ugovor za izradu Studije izvodljivosti poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda

December 22, 2012   | news

Nazif Cungu - Boris Vukovic-Nada Mihajlovic Paviqevic – Menager of Dahlem Consulting Engineers GmbH & Co – Essen, Germany –Ulcinj,MontenegroDanas je u Opštini Ulcinj potpisan ugovor o početku rada na izradi Studije izvodljivosti poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ovoj opštini. Ugovor je potpisan sa kompanijom, Dalhem Consulting Engineers, iz Essena (Njemačke), prvorangiranoj kompaniji na tenderkom postupku u kojem su pored ove učestvovale i četri renomirane međunarodne konsultantske kompanije. Ceremoniji potpisivanja ugovora pored Predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua, direktora Vodacoma Borisa Vukovića , direktora kompanije “Dalhem” iz Essena, prisustvovali su i Savjetnik u Ministarstvu turizma i održivog razvoja Nada Mihajlović Pavićević, predstavnici JP”Vodovod i kanalizacija” Ulcinj kao i predstavnici političkih klubova Skupštine Opštine Ulcinj.

Ugovor za izradu Studije izvodljivosti finansira se iz donacije KFW banke, a radi se o iznosu od 487.539,00 eur.
Spoznavši neophodnost ulaganja u poboljšanje infrastrukturnih uslova, početkom godine Opština Ulcinj pristupila je Vodacomu i time dobila pravo da KfW banka donira i kreditira Projekat poboljšanja vodovodne I kanalizacione infrastrukture.
Prije toga je u martu ove godine u opštini Ulcinj boravio ekspert kojeg je KfW banka zadužila da izvrši procjenu stanja vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Njegova studija je pokazala da je za izgradnju kvalitetnog vodovodnog i kanalizacionog sistema i postrojenja za tretman otpadnih voda, potrebno ulaganje od 25.600.000 eur, koja će se sredstva obezbjediti kreditom KFW banke.
Kompanija Dalhem će otpočeti sa radom početkom januara, a izrada i usvajanje Studije izvodljivosti će trajati do avgusta 2013 godine. Realizacija projekta na terenu će trajati dvije godine.
Smatra se da je ovo najznacajni projekat u infrastrukturi opštine Ulcinj bez kojeg se nije mogao zamisliti pravi početak razvoja turizma.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE