Posjeta ministra rada i socijalnog staranja mr Predraga Boškovića opštinama Ulcinj i Bar

January 23, 2013   | Ngjarjet - Events

Radna posjeta ministra rada i socijalnog staranja mr Predraga Boškovića opštinama Ulcinj i Bar

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković je boravio je danas sa saradnicima u radnoj posjeti opštinama Ulcinj i Bar. Ovom prilikom Ministar se susreo sa predsjednicima opština Nazifom Cungu i Žarkom Pavićevićem sa kojima je sagledao aspekte socio-ekonomskog položaja građana ove dvije opštine. Na pomenutim sastancima poseban akcenat stavljen je na efekate Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, u svrhu bržeg i obimnijeg zapošljavanja lica sa visokim obrazovanjem koji nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja. Evidentno je da privredi, uprkos ekonomskoj krizi, trebaju mladi, inovativni ljudi koji u kratkom roku, za manje od godinu dana, mogu početi sa obavljanjem samostalnih zadataka istakao, je ministar Bošković.

Predraga BoskovicRazgovarano je i o izmjenama sistema socijalne i dječje zaštite, pri čemu je ministar Bošković posebno istakao realizaciju projekta Socijalni karton, koji će omogućiti bolje profilisanje onih koji primaju i onih lica koja traže pomoć kao i podatke o njihovoj socijalnoj i porodičnoj situacijii, a sve u cilju definisanja nacionalne i lokalne socijalne politike, kao i za praćenje njene realizacije i procjenu socijalnih efekata.

Ovom prilikom ministar je posjetio Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju „Sirena” u Ulcinju kao i Centar za socijalni rad za ove dvije opštine, gdje se susreo sa direktorom pomenute institucije Slobodanom Djonovićem i razgovarao o mogućnosti ostvarivanja prava djece sa smetnjama u razvoju, njihovoj socijalizaciji i integraciji u zajednici, na principima jednakih mogućnostii povećanju samostalnosti i vještina, u skladu sa svojim sposobnostima.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja