Ministar Predrag Bošković, boravio u radnoj posjeti Opštini Ulcinj

January 24, 2013   | news

Nazif Cungu_Ministar Predrag Boskovic_Ulcinj.2Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, boravio u radnoj posjeti Opštini Ulcinj

Dana 23.01.2013.godine Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, je boravio u radnoj posjeti Opštini Ulcinj. Tokom ove posjete najviše je bilo riječi o socijalnim problemima i zapošljavanju stanovništva Opštine Ulcinj gdje je naznačeno da prioritet trebaju imati crnogorski državljani i da treba podsticati obrazovanje kadrova, koji nedostaju našoj Opštini. Pomenut je projekat socijalnih kartona i Ministar je još jednom stavio do znanja da ima namjeru da istraje u tom projektu koji treba da se završi do 2014.godine.

Nazif Cungu_Ministar Predrag Boskovic_Ulcinj.1

Dnevni centar „Sirena” i Centar za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj – Područno odjeljenje Ulcinj su veoma važne ustanove kojima treba dati veliki značaj, a posebno je naveo, da je važno da Dnevni centar „Sirena” funkcioniše. Kao primjer naveo je model Dnevnog centra Pljevlja „Zračak Nade”, gdje je izuzetno zadovoljan uslovima u kojem djeca borave i unapreduju i predložio da novi direktor našeg Dnevnog centra treba u što kraćem roku posjetiti navedenu ustanovu, kako bi prikupio iskustva.
Predsjednik Opštine Ulcinj je pričao o razlozima nezaposlenosti koji je aktuelan u ovoj Opštini, navodeći da kapaciteti hotela nijesu više kao nekada, kada je bilo upotrebljivih 6000 ležaja, a sada ih ima manje od 3.000 ležaja, da posebno treba posvetiti pažnju socijalnim slučajevima, jer kako je naveo i Lokalna samouprava nije primila platu zadnjih 4 mjeseca, a javne ustanove i više od toga, te se uz podršku Ministarstva i Vlade Crne Gore, treba naći neko rješenje, kako bi se prevazišla ova kriza.
Nazif Cungu_Ministar Predrag Boskovic_Ulcinj

Predsjednik je naveo da pored svega ulcinjani ne gube nadu i da željno isčekuju turističku sezonu, jer ako ne i bolje, biće makar na nivodu prošle godine, a time će se obezbijediti i dodatna radna mjesta i prihodi za Opštinu Ulcinj. Takodje, Predsjednik je naveo da je zadovoljan dosadašnjim uspjehom Dnevnog centra „Sirena” i da očekuje da će novoizabrani direktor imati podršku Ministarstva i da će ta ustanova pokriti što veći broj djece, koja imaju posebne potrebe. Dalje, je naveo da je veoma važno da se što prije u našoj Opštini otvori posebno odjeljenje za djecu sa specijalnim obrazovnim potrebama, da ovo pitanje spada u nadležnost drugog Ministarstva, ali da je svaka pomoć i podrška Ministarstva rada i socijalnog staranja dobrodošla.
Ministar Bošković je zajedno sa predsjednikom Opštine Ulcinj posjetio prostorije Dnevnog centra „Sirena” i Centra za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj – Područno odjeljenje Ulcinj.

Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE