Cungu sevsastao sa predstavnicima NVU“Korisnici Plaža“ Ulcinj

February 18, 2013   | Ngjarjet - Events

Nazif Cungu-NVU Korisnici Plaza -UlcinjDanas se Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu sastao sa predstavnicima NVU“Korisnici Plaža Velike Plaže“ Ulcinj

Kao nastavak razgovora i konsultacija vezano za probleme sa kojima se suočavaju zakupci plaža u Ulcinju, danas je održan još jedan sastanak između Predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungu, predstavnika NVU “Korisnici Plaža Velike Plaže” Ulcinj kao i JP Komunalno. Na sastanku su se konkretizovale aktivnosti povodom pripreme turističke sezone i riješavanju problema sa kojima se zakupci susreću.
Nazif Cungu-NVU Korisnici Plaza -Ulcinj.1

Jedan od glavnih problema ostaje nemogućnost zakupa plaža na duži period što ujedno stvara i nesigurnost vlasnika plaža u investiranju. Predsjednik Cungu je naglasio da je prema JP Morsko dobro upućen prijedlog za mogućnost zakupa na 5+5 godine ili minimalno 3+3 koliko i jeste period dozvole za privremene objekte. Isti prijedlog će se uputiti i Ministarstvu finansija i Ministarstvu turizma i održivog razvoja. Na ovaj prijedlog će se dodati i potreba da se na tenderima za zakup plaža razmatraju u većoj mjeri reference potencijalnih zakupaca plaža što će uticati na kvalitet kao i sigurnost u odabiru vlasnika plaža.
Na sastanku se takođe razgovaralu o uslugama JP Komunalno u čistoći plaža kao i načiu korišćenja nove mašine za čišćenje sa kojom ovo preduzeće raspolaže. Svi su se usaglasili da je čistoća u toku sezone prošle godine bila u mnogo boljem nivou nego prethodnih godina. Takođe su ocijenili da je korišćenje usluga JP Komunalno sa novom mašinom za čišćenje još više unaprijediti nivo čistoće u plažama Ulcinja.

 

Municipality of Ulcinj / Opština Ulcinj / Komuna e Ulqinit
Tel: +382 30 412 050
Fax: +382 30 412 413
Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE