Fatmir Djeka prisustovao u parlamentarnom seminaru EU

February 22, 2013   | Ngjarjet - Events

Fatmir Djeka prisustovao u parlamentarnom seminaru EUČlanovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u Briselu

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prisustvovaće parlamentarnom seminaru koji će se održati 21. februara 2013. godine u Briselu u organizaciji Evropskog parlamenta

Tema seminara: ″ Energetska politika EU i njen uticaj na zemlje u procesu pridruživanja ″
Na seminaru će se obaviti rasprava o pitanjima koja se odnose na: Strategiju Energetske Zajednice, Infrastrukturne prioritete u energetici kao i Ekološke aspekte energetske politike EU.
Takođe na seminaru će biti rječi o pripremama za članstvo u EU i neophodnim mjerama koje zemlje kandidati i zemalje u procesu pridruživanja treba da preduzmu zbog reforme njihovog energetskog sektora.
Delegaciju Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore čine poslanici: Filip Vuković, Strahinja Bulajić, Fatmir Gjeka i Almer Kalač

Završen parlamentarni seminar na temu “Energetska politika Evropske unije i njen uticaj na zemlje u procesu pridruživanja”

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prisustvovali su parlamentarnom seminaru “Energetska politika Evropske unije i njen uticaj na zemlje u procesu pridruživanja” na kojem je analizirana strategija Energetske zajednice i predstavljeni izazovi i mjere sa kojima će se zemlje kandidati i zemlje u procesu pridruživanja nositi kako bi na adekvatan način izvršili reformu energetskog sektora

Tokom seminara bilo je riječi o modelu koji bi omogućio integraciju energetskog tržišta, stvaranju stabilnog energetskog okruženja, ali i o nedostacima zemalja Jugoistočne Evrope, a koji se odnose na veličinu energetskog tržišta, zastarjelost infrastrukture kao i nedovoljnu iskorišćenost obnovljivih izvora energije.
Takođe, predstavnici parlamentarnih delegacija zemalja Jugoistočne Evrope predstavili su energetske infrastrukturne prioritete zemalja iz kojih dolaze, nakon čega su predstavljeni i energetski infrastrukturni prioriteti Evropske unije do 2020. godine.
Seminaru, pored parlamentarne delegacije Crne Gore i predstavnika Evropskog parlamenta, prisustvovale su i delegacije Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Turske.

Izvor: Skupština Crne Gore