Ćetković: Vanredni izbori jedino rješenje

July 29, 2013   | Ngjarjet - Events

Andrija-CetkovicPredsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije i predsjednik odborničkog kluba „Bolji Ulcinj, bolja Crna Gora” Andrija Ćetković ocijenio je da je kriza u lokalnoj vlasti evidentna i da je jedino rješenje u prijevremenim izborima.
– Nesrećno sklepana družina skoro dvije godine pokazuje apsoulutnu nesposobnost. Oni ne samo da nijesu rješavali probleme, već su i postojeće multiplikovali. Na samom startu su podijelili vlast kao da dijele plijen i svaka od članica koalicije ponašala se manje-više neodgovorno – naveo je Ćetković, ocjenjujući da su svojim nedjelovanjem potrošili volju građana za promjenama.
– Prethodnu vlast optuživali smo za dvostruke aršine, selektivnost i nepotizam i bili smo u pravu, ali kad vidimo šta rade ovi, moram da kažem da mi je neprijatno – naglasio je Ćetković u intervjuu za Radio Ulcinj.
Po njegovim riječima, stanje u lokalnoj vlasti je neodrživo jer opštinski budžet ne može podnijeti toliki teret, što je za posledicu imalo međusobno optuživanje između koalicionih partnera.
Oštro kritikujući sadašnju vlast, Ćetković je naveo nekoliko primjera gdje je došlo do zloupotrebe položaja.
– Prvo su u podijeljenom JKP u izbornoj godini zaposlili 150 ljudi. Takođe, u izbornoj godini za donacije svojih istomišljenika i političkih prijatelja podijelili su preko 36.000 eura, a za gorivo su potrošili 38.000 eura. Selektivno su dijeljene plate u vidu akontacija i to od 105.000 eura. Za zakup pojedinih ulcinjskih objekata nijesu raspisivani javni oglasi i tenderi i to su samo neki od negativnih poteza sadašnje vlasti – ocjenjuje predsjednik OO SNP-a, naglašavajući kako bi aktuelna lokalna vlast trebalo da prizna da je njen projekat propao i da vrati mandat građanima, kako bi oni odredili ko treba da bude na čelu lokalne vlasti u narednom periodu.
Osvrćući se na izvještaj o radu predsjednika Opštine Nazifa Cungua, Ćetković je naveo da on ima dosta kontradiktornosti.
– Opširan je, ali nije precizan. U izvještaj je trebalo uvrstiti mišljenje nadležnih sekretarijata da vidimo šta oni misle, jer je očigledno da je situacija u lokalnim javnim preduzećima jako loša – predlaže prvi čovjek ulcinjskog SNP-a.
Prema njegovom mišljenju, kriza lokalne vlasti utiče i na turističku sezonu.
– Trebalo je obići Prištinu i Sarajevo i ponuditi im povoljnije aranžmane kako bi se izborili za dobrobit ono malo turističke sezone što nam preostaje – zaključuje Ćetković.
Va.R.
Izvor: DAN