Cungu: Nacrt urbanističkog plana biće dostupan za desetak dana – Video

August 24, 2013   | news

Prostorni-plan-UlcinjaNacrt prostorno- urbanističkog plana opštine Ulcinj u završnoj je fazi i za desetak dana biće dostupan crnogorskoj javnosti- najavio je predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu. – Radi se o najznačajnijem dokumentu za opštinu Ulcinj koji se dosta dugo očekuje i mislim da ćemo svi biti zadovoljni usvajanjem tog plana- kazao je Cungu nakon susreta sa Mininstrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićem.

Urbanistički plan, kako je kazao Cungu, uključiće rješavanje pitanja uvale Valdanos kao i Solane Bajo Sekulić.

– Lokalna uprava odnosno Skupština opštine Ulcinj svojevremeno je predložila da se drugačije tretira Valdanos i to je ovim dokumentom obuhvaćeno. Sa predloženih 1.600 kreveta koliko je bilo planirano gdje je predviđeno da se obuhvati i maslinjak, dato je novo rješenje koje će biti u funkciji očuvanja tog prostora i biće smanjen kapacitet na 900 kreveta- kazao je Cungu i dodao da se tim rješenjem otvara mogućnost za pokretanje priče oko povraćaja maslinjaka bivšim vlasnicima.

– Sa usvajanjem prostorno urbanističkog plana opštine Ulcinj stvaraju se pretpostavke da se može pristupiti izradi i ostalih detaljnih planova za buduće investicije- istakao je Cungu.

Cungu je naveo i da je sa Gvozdenovićem bilo riječi o načinima da se ubrza početak gradnje hotela u opštini Ulcinj. Očekivanja su, kako je naglasio, da se u narednom periodu opština Ulcinj brendira.

http://www.infobiro.info/files/webvideo02cg/Ulcinj%20Predsjednik%20opstine%20Ulcinj%20Nazif%20Cungu%20nakon%20susreta%20sa%20ministrom%20Branimirom%20Gvozdenovicem.flv

Analitika – Informativni Portal