Ulcinj dobija još jednu školu

September 10, 2013   | Ngjarjet - Events

Cungu-StjepovicULCINJ – Najjužnija crnogorska opština će dobiti još jednu Srednju mješovitu školu i ubrzano će se raditi na osavremenjivanju prostora u ulcinjskim školama – odlučeno je na jučerašnjem sastanku ministra prosvjete i sporta Slavoljuba Stijepovića i predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua.

– Ono što smatramo najvažnijim projektom, a koji treba da bude započet već iduće godine jeste izgradnja nove Srednje mješovite škole u Ulcinju. Procedura je veoma složena i ona se mora ispoštovati – rekao je ministar Slavoljub Stijepović.

On ističe da će opština Ulcinj i Ministarstvo obrazovanja u jednom partnerskom odnosu odrediti prioritete i načine rješavanja gorućih problema, a jedna od mjera jeste osavremenjavanje prostora u školama.

– Ministrstvo će odmah organizovati sanaciju krova škole „Maršal Tito“ jer ovo ne može da trpi odlaganje, a već iduće godine ova škola će kroz program energetske efikasnosti doživjeti totalnu rekonstrukciju – rekao je Stijepović.

Prvi čovjek Ulcinja Nazif Cungu je kao glavnu temu jučerašnjeg sastanka sa ministrom Stijepovićem istakao kapacitete u školama.

– Dogovorili smo izradu projekta za izgradnju srednje škole u Ulcinjskom polju na lokalitetu predviđenom Detaljnim urbaništičkim planom. Takođe, razgovarali smo i o mogućnostima izgradnje škole u naselju Sukobin – rekao je Cungu.

On dodaje da će krov OŠ „Maršal Tito“ biti saniran u najskorijem mogućem roku.

 A.Ž.

Izvor: POBJEDA