U Ulcinju trenutno odmaraju 1.863 gosta

September 16, 2013   | news

plazhivogelULCINj – Glavna turistička sezona u najjužnijoj opštini odavno je završena, to međutim ne sprečava brojne turiste da uživaju u blagodetima ulcinjske rivijere. Iako je prošla polovina septembra i i dalje su primjetne noćne gužve na glavnim gradskim šetalištima, a nije rijetka pojava da su pojedina kupališta popunjena. Prema najnovijim podacima turističke organizacije Ulcinj u ovoj opštini trenutno borave 1. 863 gosta, što je za 27 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine.
-U hotelima imamo porast od trideset odsto i u njima trenutno boravi 1.412 gostiju od kojih su 1.314 strani, a 98 domaći. I u kampovima je zabilježen porast od 29 odsto jer u njima odmara 71 gost, dok je u privatnom smještaju 380 turista gdje je takođe zabilježen porast od 16 odsto u odnosu na 2012. godinu -saopštila je službenica TO Ulcinj Emina Derviši.
Ona poručuju da su dosadašnjom turističkom sezonom zadovoljni, ali su svjesni da uvijek može bolje.
-U svakodnevnim smo razgovorima sa hotelijerima i ostalim turističkim poslenicima grada i možemo da konstatujemo da i oni djele isto mišljenje. Ove godine dosta je urađeno na planu prezentacije Ulcinja kao atraktivne turističke destinacije, na bazi saobraćajne infrastrukture, a izgradnjom turističkih punktova olakšali smo i nama i turistima-navodi Ćazim Hodžić službenik lokalne TO.
Prema njegovom mišljenju bilo je i raznih nedostataka, međutim lokalna TO spremna je za analizu sezone kako bi se naredna što bolje dočekala.
-Kada je u pitanju naplata boravišne takse i tu smo zabilježili rast od 15 odsto u odnosu na 2012. godinu, međutim svjesni smo da uvijek može bolje. Učinili smo dosta i na planu manifestacionog turizma kako bi našim turistma upotpunili ponudu grada. Jedan od takvih svakako će biti i Marubijeva manifestacija „End Season fest”, koja će označiti definitivni kraj ljetnje turističke sezone u našem gradu gdje očekujemo veliki broj posjetilaca- najavljuje Hodžić.
I za direktora hotela „Albatros” Džemala Bušatlića sezona nije završena. U izjavi za Radio Ulcinj Bušatlić je naglasio da se u tom hotelu trenutno odmara više od 200 turista što je preko 60 odsto popunjenosti kapaciteta.
-Moramo biti zadovljni sezonom, a pogotovo sada kada su hotelski kapaciteti poprilično popunjeni. Moram da naglasim da očekujemo sličnu situaciju u narednom periodu s obzirom da su u podsezoni niže cijene -izjavio je Bušatlić.
Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu na sastanku održanom sa koordinacionom grupom za praćenje turističke sezone izjavio je da je zadovoljan kako je proteklo ljeto i zahvalio je svima koji su doprinijeli, kako je rekao, uspješnosti sezone.
-Institucije, bile one lokalne ili centralne, maksimalno su se angažovale na realizaciju svoje misije tokom ove turističke sezone i zato je ona bila jedna od najuspješnijih u Opštini Ulcinj, i iznad svega najbezbjednija za naše goste – rekao je Cungu, najavljujući da već od danas trebaju da počinju pripreme za narednu turističku sezonu, sa ciljem da ona bude uspješnija.
Va.R.

Izvor: DAN