Ulcinj: Vanredni izbori u novembru?

September 16, 2013   | news

luigjshkrelaPoslanik i odbornik Demokratske partije socijalista DPS Luiđ Škrelja nije potvdio ni demantovao informaciju da će vanredni izbori u Ulcinju biti održani u novembru, kada će vlast birati i građani Mojkovca, Cetinja i Petnjice.

Škrelja napominje da lokalna vlast ne fukcioniše i da će u narednim danima biti poznato kako će problem biti riješen.

“Ono što je činjenica, što mogu da potvrdim je da lokalna vlast u Ulcinju ne fukcioniše onako kako očekuju građani. Mi svi zajedno treba da riješimo krizu u lokalnom Parlamentu”, kazao je za Radio Antena M Škrelja.

On je naglasio da prvo mora da bude skraćen mandat lokalnoj Skupštini da bi mogli da budu raspisani izbori. Nije, međutim, mogao da precizira da li će odbornici DPS-a podnijeti inicijativu za skaraćenje mandata.

“Međutim, spremni smo za vanredne izbore ali i za neku vrstu prekompozicije vlasti i spremni smo da sjednemo sa činiocima vlasti, kao opozicija, i da vidimo šta je ono što bi svi u interesu grada trebalo da radimo. Da li su to vanredni izbori ili nešto drugo, u narednim danama trebalo bi da bude riješeno”, istakao je Škrelja.

Neslaganje unutar vladajuće koalicije izašlo je na vidjelo krajem jula kada je prekinuta posljednja sjednica Skupštine, a na kojoj je trebalo da se raspravlja o radu predsjednika opštine.

Podsjetimo, vlast u Ulcinju čine Forca, Socijaldemokratska partija SDP, Perspektiva i Demokratska partija, a da bi novi izbori razriješili krizu saglasni su predstavnici svih partija, iz pozicije i opozicije.

Izvor: CdM, Antena M