DPS osvaja Ulcinj bez izbora?

September 17, 2013   | news

filip-vujanovic-ulcinj.5Kriza vlasti koja potresa Ulcinj već nekoliko mjeseci, mogla bi da se riješi bez vanrednih izbora, ali bi pojedine partije zamijenile mjesta u lokalnom parlamentu.

Prema informacija Dnevnih novina, Forca i Demokratska partija socijalista su u pregovorima, tako da je vrlo izvjesno da će ove dvije partije voditi najjužniji crnogorski grad do redovnih izbora na proljeće.

U prilog ovoj tezi i izjava prvog čovjeka ulcinjske opštine i lidera Force Nazifa Cungua, koji nam je kazao da ne razmišljaju o izborima. S druge strane, u opozicionoj DPS nijesu htjeli da potvrde ali ni da demantuju da će ta partija podnijeti zahtjev za vanredne lokalne izbore. Međutim, kako kažu, spremni su za prekompoziciju vlasti.

“Spremni smo za vanredne izbore ali i za neku vrstu prekompozicije vlasti i spremni smo da sjednemo sa činiocima vlasti, kao opozicija, i da vidimo šta je ono što bi svi u interesu grada trebalo da radimo. Da li su to vanredni izbori ili nešto drugo, u narednim danama trebalo bi da bude riješeno”, istakao je poslanikDPS-a Luiđ Škrelja.

Predsjednik OO SDP Ulcinj Selim Resulbegović u razgovoru za DN kazao je da bi najpoštenije bilo da se raspišu novi izbori.

“Čemu prekompozicija vlasti, kada smo već u izbornoj godini. Ne bi trebalo da se zamajavamo, najpoštenije je otići na nove izbore. Ovo što se trenutno dešava jeste ruganje prema građanima Ulcinja”, kazao je Resulbegović, kojeg je sa mjesta potpredsjednika opštine razriješio Cungu, krajem jula.

 Izvor: Dnevne novine
CDM