Opština Ulcinj predstavljena na sajmu investicija u Minhenu

October 9, 2013   | Ngjarjet - Events

Expo Real -Munich-Ulqini-Ulcinj-12ULCINJ – Opština Ulcinj prvi put učestvuje na Međunarodnom sajmu za investicije i nekretnine u Minhenu – „Ekspo real 2013.“ Na najznačajnijem sajmu ove vrste u Evropi, koji se održava od 7. do 9. oktobra, učestvuje oko 1.700 izlagača.

Osim delegacije iz Ulcinja, koju predvodi predsjednik opštine Nazif Cungu, u Minhenu su i ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović, sekretar za razvojne projekte Nebojša Popović i savjetnik predsjednika Vlade za investicije Aleksandar Tičić.

Kako bi privukla što veću pažnju investitora, opština Ulcinj na ovom sajmu predstavila je zajedničke projekte sa kompanijama „Star of Montenegro“, „Inverakva“, „Si-tera propertis“, „Rokšped“ i „Dolcinjo perl“. Riječ je o velikom hotelu Palas, hotelskom kompleksu „Jadran“ (hotel Valdorf Astoria), hotelu „Galeb“ i velikom kompleksu sa medicinskim, SPA i rekreacionim sadržajima.

Crnogorska delegacija imala je nekoliko sastanaka, između ostalih sa ministrom ekonomije Ujedinjenih Emirata Saudijske Arabije, ekspertima za ugostiteljstvo PKF, kompanijom za investicije „Invest Finland“, „TriGranit“, „Taurus“, kao i sa drugim konsultantskim kompanijama specijalizovanim za turizam i nekretnine, uglavnom iz Njemačke, SAD, Austrije i Dubaija.

A.Ž.

Izvor: Pobjeda

Drugi dan sajma za investicije i nekretnine u Minhenu – Expo Real 2013

Danas je drugi dan sajma za investicije i nekretnine Expo Real 2013 koji se održava u Minhenu i delegacija iz Ulcinja predvođena do strane Predsjedna opštine Nazifa Cungu zajedno sa predstavnicima Vlade Crne Gore, Ministrom turizma i održivog razvoja Branimirom Gvozdenović, Sekretarom za razvojne projekte Nebojšom Popović kao i savjetnikom predsjednika Vlade za investicije Aleksandarom Tičić,. realizovali su niz sastanaka na kojima je takođe učestvovao i crnogorski konzul u Minhenu Veljko Milonjić.

Saastanci su realizovani sa: Ministarstvom ekonomije, infrastrukture, saobraćaja i tehnologije Bavarske; turskim investitorima – kompanijom Rixos; predstavnicima EIRE – Expo Italia Real Estate, koji su delegaciju iz Ulcinja pozvali na sajmu investicija koji će se u junu iduće godine održati u Milano.
U sklopu sajma Expo Real predstavnici opštine su takođe učestvovali na prezentaciji o energetici u organizaciji Ministarstva ekonomije Bavarske.
Predstavnici opštine kao i predstavnici Vlade Crne Gore su današnje sastanke ocijenili kao ključne za otvaranje mogućnosti za buduće saradnje u značajnim projektima za Ulcinj.

Opstina Ulcinj