Ulcinj: Opoziciji se ne žuri, čeka redovne izbore

October 9, 2013   | Ngjarjet - Events

luigj-shkrelaKriza vlasti koja potresa Ulcinj već nekoliko mjeseci mogla bi da se nastavi do vremena održavanja novih izbora, jer kako sada stvari stoje, niko nije zainteresovan za vanredne izbore.

Iako se u prethodnom periodu spekulisalo da će doći do prekompozicije vlasti, gdje bi DPS postala dio vlasti, uz Forcu, takvih naznaka je sve manje. Poslanik DPS Luiđ Škrelja kazao je Dnevnim novinama da će njegova partija nastaviti da bude opozicija u Ulcinju.

“Sva krivica za aktuelno stanje u Ulcinju pada na koaliciju koja vrši vlast. DPS je spremna da izađe u susret svemu onome što je u interesu građana Ulcinja, ali nijesmo mi krivi što ne funcioniše aktuelna vlast. Predlažem da nastavimo da budemo konstruktivna i snažna opozicija, da se pripremamo za izbore, bili oni prijevremeni ili u roku. Bez obzira na sve, mi ne možemo da izbjegnemo septembar 2014. godine, i zašto se ti izbori ne bi održali na proljeće, kada su planirani izbori u više crnogorskih opština. I tada da pokažemo svi svoju snagu i formiramo zdravu vlast koja će da radi u interesu građana, a ne kao ova do sada, koja na način kako je došla zaslužuje i da ode tako”, kazao je Škrelja, iz čije se izjave može zaključiti da će teško doći do saradnje Force i DPS prije novih izbora.

U Pozitivnoj Crnoj Gori smatraju da je krizu koja potresa ulcinjski parlament trebalo riješiti raspisivanjem izbora u isto vrijeme kada su raspisani izbori u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju, ali kada nijesu već raspisani, onda ih treba očekivati na proljeće.

Redovni izbori u Ulcinju, poštujući zakon, trebali bi se održati najkasnije u oktobru 2013. godine, ali kako je jasno da se skupštinska većina raspala u julu, što je potvrđeno i tokom septembra, jasno je da će se desiti prijevremeni izbori, saopšteno je iz Force.

“Dosadašnja koalicija suočena sa brojnim naslijeđenim problemima, kao i sve izraženijim uskopartijskim interesima manjih članica koalicije nije uspjela da ostvari političku saglasnost. Svakako je najbolje da se madat vrati građanima, pa da oni jasno odluče kome treba dati mandat i povjerenje za vršenje lokalne vlasti”, saopšteno je iz Force.

Izvor: Dnevne novine,CdM
Analitika – Informativni Portal