Albanac iz Skadra nožem ranio Ulcinjanina

October 10, 2013   | news

Ulcinjska policijaUlcinjska policija je uhapsila juče albanskog državljanina A.K. (22) iz Skadra, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Prema informacijama policije, A.K je juče oko 00,20 časova u ugostiteljskom objektu “Long pub Charlie” u Ulcinju, nakon svađe i fizičkog sukoba sa J.P. (21) i G.S. (24), oba iz Ulcinja, nožem nanio povredu J.P. u predjelu stomaka, nakon čega je pobjegao.

Povrijeđeni J.P. je hospitalizovan.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su odmah po saznanju za događaj izašli na lice mjesta, obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici, izvršili uviđaj i identifikovali A.K, a potom obavijestili sve centre i odjeljenja bezbjednosti Uprave policije – Ministarstva unutrašnjih poslova u cilju pronalaženja A.K”, ističu u Pravi policije.

A.K je uhapšen  u blizini zajedničkog graničnog prelaza sa Albanijom, Sukobin – Murićani.

“A.K. je nakon počinjenog krivičnog djela za koje se sumnjiči namjeravao da pobjegne u Albaniju, ali je u tome osujećen od strane policijskih službenika“, ističu u policiji.

Policija je pronašla i nož kojim je A.K. nanio povredu J.P.

Protiv A.K. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Nakon hapšenja A.K. je, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu, koji mu je donio Rješenje o zadržavanju.

Protiv J.P. i G.S. podnijet je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Izvor: CDM