Muju Redži pozlilo zdravstveno stanje u Ziks-u

October 14, 2013   | Anketë / Anketa

Ulcinjskom biznismenu Muju Redži (37) pozlilo je preksinoć u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, potvrdilo je „Danu” više zatvorenika koji sa njim izdržavaju kaznu. Redži je , kako tvrde, pozlilo poslije jednog telefonskog poziva, ali on nije želio da podijeli sa cimerima o čemu se radi. Navode da je Redža počeo da plače, a potom mu je pozlilo.
Nije dozvolio ni da mu se ukaže ljekarska pomoć, tvrde oni.
Redža se nalazi u spuškom zatvoru gdje izdržava zatvorsku kaznu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On se ranije predao ulcinjskoj policiji koja ga je sprovela u ZIKS.
Crnogorska policija ovog biznismena sumnjiči za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tokom kriminalističke obrade policija je došla do sumnje da je arsenal oružja koji je pronađen u stanovima i poslovnim objektima, najvjerovatnije, njegovo vlasništvo.
Barska i ulcinjska policija, u odvojenim akcijama, ranije su uhapsile Novljane Spasoja Pavlovića (39) i Bogdana Mićunovića (38), te Rusa Viktorija Estofijeva (50) i Ulcinjanina Ibrahima Redžu (24), koji su kasnije pušteni na slobodu.
Krivičnom prijavom policije obuhvaćen je i Mujo Redža, za kojeg se vjerovalo da je pobjegao u Albaniju.
Uprava policije je saopštila da su njeni službenici u Baru, 10. avgusta, na Bulevaru JNA kontrolisali „nisan murano”, hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Mićunović, a u kojem su se još nalazili Pavlović i Estofijev.
Tom prilikom kod ovih osoba su pronađena i oduzeta tri pištolja – „crvena zastava M-57”, kalibra 7,62 mm sa devet metaka u okviru, i dva „crvena zastava M-70”, kalibra 7,65 mm sa po pet metaka u okviru, kao i dva prigušivača.
Policijski službenici narednog dana su pretresli stan Muja Redže i poslovne prostorije njegove firme „Redža kompani” u ulcinjskom naselju Totoši, gdje su pronašli gasni pištolj „ekol viper” sa pet metaka u burencetu, kesu za poklone sa natpisom „eko-al” u kojoj se nalazila kutija sa 25 metaka lovačke municije, kalibra 12 mm, sačme devet i dvije kutije po 10 metaka kalibra 12 mm, sačme četiri, jedna kutija sa 30 patrona za gasni pištolj, kao i crni plastični rukohvat od puške sačmare. Pronađena je još i kesa svijetloplave boje, u kojoj su se nalazili jedan pištolj „crvena zastava M-67”, kalibra 7,65 mm, sa okvirom nemontirani prigušivač i pištolj „CZ M-57” TT sa četiri metka. Pronađena je i puška, takozvana pumparica „eskort”, model „police”, kalibra 12 mm, te automatska puška „CZ M-70”, AB2, sa rasklopnim metalnim kundakom i okvirom sa tri metka kalibra 7,62 mm. Pronađen je i oduzet i gasni pištolj „ekol-tuna” sa tri metka.M.V.R.

Izvor: DAN