Postsezona u Ulcinju je bolja od očekivanja

October 14, 2013   | news

HTP ULCINJSKA RIVIJERAULCINj – Prema ocjeni turističkih poslenika, postsezona u Ulcinju je bolja nego što se očekivalo. Iz lokalne turističke organizacije naglašavaju da u odnosu na isti period u prethodnim sezonama, u Ulcinju ima još turista oni su uglavnom smješteni u hotelima. Kažu da je u hotelu „Otrant” registrovano 112 gostiju, dok ih je u privatnom smještaju dvadesetak.
– Iako nemamo cjelokupan bilans broja turista za ovu sedmicu, zbog brojnih obaveza turističkih poslenika, sa sigurnošću mogu da kažem da hotel „Otrant” prednjači po broju turista, a da će hotel „Albatros” raditi do 15. oktobra – saopštila je službenica TO Ulcinj Emina Derviši.
Ona je naglasila da će hotel „Otrant” raditi do kraja mjeseca, dok će hotel „Mediteran” biti otvoren tokom cijele godine.
Derviši ističe da su veoma zadovoljni naplatom boravišne takse koja je za 30 odsto bolja u odnosu na prethodnu godinu.
Prema riječima portparola HTP-a Ulcinjska rivijera, Ane Živanović svi njihovi hoteli su već zatvoreni.
– Hotel „Belvi” zatvoren je od 1. oktobra, dok je sezona u hotelima „Olimpik” i „Ada Bojana” kao i auto-kampu završena 7. oktobra – saopštila je Živanovićeva, navodeći da je prema posjećenosti i ostvarenim noćenjima sezona premašila očekivanja.
– Od početka godine do kraja septembra 2013. u HTP „Ulcinjskoj rivijeri” je ostvareno 16 odsto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. Tokom svih ljetnjih mjeseci evidentiran je porast broja noćenja, veći broj gostiju kao i rast prometa – kaže naša sagovornica, apostrofirajući da su gosti u hotelima HTP „Ulcinjske rivijere” u prosjeku boravili 6,63 dana.
Najbrojniji posjetioci bili su iz Republike Češke koji su ostvarili oko 30 odsto ukupnog broja noćenja. Slijede turisti iz Srbije, Rusije, Crne Gore, Njemačke, Poljske i sa Kosova.
– Postezona je takođe bila dobra i sigurno bi duže trajala da je bilo više lijepog vremena. Tokom septembra najveći porast broja noćenja zabilježen je na Adi Bojani koja je ostvarila 5.718 noćenja što je za 65 odsto više u odnosu na septembar 2012. godine – navodi Živanovićeva.Va.R.

Voda i struja najveći problemi

– Sezonu koja je za nama obilježio je i niz problema koji se, prije svega odnose na vodosnabdijevanje u špicu sezone kao i prekide u sanbdijevanju električnom energijom. Ove probleme rješavali smo vodom iz sopstvenih izvora i korišćenjem agregata. Ono što je za svaku pohvalu ove sezone jeste očigledno bolja higijena u gradu u odnosu na prethodne godine – zaključila je Živanovićeva.

Izvor: DAN