Dio članstva Ulcinjskog SDP-a traži smjenu lokalnih stranačkih funkcionera Selima Resulbegovića i Skendera Elezagića

October 16, 2013   | news

SDP ULCINJObogatili se na grbači partije

ULCINj – Dio članova ulcinjskog SDP-a zatražio je od rukovodstva partije da reaguje i smijeni najviše funkcionere Opštinskog odbora, predsjednika Selima Resulbegovića i člana GO Skendera Elezagića koji, kako se tvrdi, ruše ugled stranke i rade mimo statuta i programskih načela. U saopštenju za javnost grupa članova SDP-a, predvođena dr Isatom Jakupijem, nekadašnjim članom i odbornikom PDP-a, a kasnije i samostalnim odbornikom i nosiocem građanske liste „Istina”, koji je pristupio SDP-u, navodi se da se, nakon evidentne političke krize u Ulcinju, zahvaljujući Resulbegoviću i Elezagiću ta partija našla u pat poziciji i bez vizije šta i kako dalje.
– Ovom stanju svakako su doprinijeli i lokalni funkcioneri SDP-a, koji su opstruirali rad skupštinske većine u Ulcinju, što je kulminiralo smjenom potpredsjednika Opštine Selima Resulbegovića od strane predsjednika opštine Nazifa Cungua. Tom smjenom Cungu je „ošamario” ne samo Resulbegovića, već i OO SDP-a, a time i stranku u cjelini. Mnogi članovi i simpatizeri SDP-a danas se s pravom pitaju da li smo mi i dalje u koaliciji i na vlasti u Ulcinju, ako nam je predsjednik smijenjen. Zašto glavni odbor i predsjedništvo ne reaguju, šta se čeka i kome ovo ide u prilog? Šta još treba da se desi da bi se preduzele mjere i radnje kako se ne bi potpuno srozao i onako poljuljan ugled predsjednika i lokalnih funkcionera? Zar se ćutanjem i nepreduzimanjem nikakvih mjera i radnji ide u susret novim prijevremenim lokalnim izborima u Ulcinju – navodi se u saopštenju dijela članstva, koje lokalnom rukovodstvu zamjera i što je Jakupija i njegove pristalice potpuno omalovažila, nakon pristupanja SDP-u.
– Grupa građana i simpatizera dr Jakupija iz Ulcinja, koja je prije lokalnih izbora u Ulcinju pristupila stranci, ne želi više da ćuti, već diže glas protiv brojnih nepravilnosti i zloupotreba koja su se u međuvremenu desile u OO, a koje su kulminirale pomenutom smjenom. Ako neko želi da „sakrije” i pređe preko ove bruke i sramote, mi to nećemo, niti možemo da učinimo. Zato pozivamo funkcionere i organe naše partije da se pod hitno pozabave brojnim problemima u Ulcinju i preduzmu konkretne mjere, kako bi se stanje iz korijena promijenilo i da bi se izbjegle štetne posledice. Ima li veće bruke i sramote od toga da nam predsjednika istjeraju iz Opštine? Zašto se povodom ove bruke niko iz vrha partije nije oglasio, niti zakazao održavanje sjednice OO kako bi se ova sramota i ljaga što prije riješila – navodi se u saopštenju.
Nezadovoljni članovi pitaju i da li i dalje lokalni odbor mogu voditi ljudi koji su doživjeli smjenu, odnosno šikaniranje i omalovažavanje od većeg koalicionog partnera (Forca) na lokalnom nivou, odnosno oni koji zarad ličnih interesa ne raskidaju koaliciju.
– Mi smo se priklonili SDP-u, vjerujući najvišem rukovodstvu partije, partijskom programu i vizijama predsjednika Ranka Krivokapića, ali naišli smo na brojna razočarenja, prevare i manipulacije od strane predsjednika i lokalnih funkcionera. Ništa nijesu realizovali od brojnih obećanja koja su nam dali kada smo pristupili SDP-u, iako su na lokalnim izborima našim učlanjenjem dobili duplo više glasova, a time i dva odbornika u lokalnom parlamentu. Nijesu zaposlili nijednog nijednog našeg člana, niti simpatizera u poslednje tri godine, iako smo im duplirali broj glasova. Vršili su permamentnu opstrukciju, omalovažavali i šikanirali, nedozvolivši da iko od pristiglih članova i simpatizera kvari familijarnost, nepotizam i njihove lične i interese najužeg rukovodstva. U tome su prednjačili predsjednik Selim Resulbegović i član Glavnog odbora Skender Elezagić, koji su stekli enormno bogatstvo na grbači partije, a o čemu bruji čitav Ulcinj – tvrde nezadovoljni članovi i konstatuju da je partiji u najjužnijoj opštini potrebna svježa krv mladih, sposobnih ljudi; vizionara, koji će da preuzmu odgovornost i rade u interesu SDP-a.
– Ukoliko u roku od deset dana ne bude nikakve reakcije od predsjedništva i organa stranke, bićemo prinuđeni da zamrznemo članstvo i sve aktivnosti – zaključuje se u saopštenju.
M.Knežević

Glasali za Filipa

– Kakvo je stanje u OO SDP Ulcinj najbolje oslikava podatak da je za 20 godina formirano samo šest mjesnih odbora, dakle, nijesu uspjeli da formiraju mjesne organizacije u mnogim mjesnim zajednicama. Osim našeg pristupanja, nijesu povećali broj članova partije, godinama se ne sazivaju niti održavaju sjednice, već o sudbini članova i simpatizera partije odlučuje par ljudi, bez konsultacije organa partije. Koliko mare za odluke Glavnog odbora SDP-a, najbolje ilustruje primjer da su Resulbegović i Elezagić ne samo glasali za predsjedničkog kandidata Filip Vujanovića, već su i agitovali kod članova i simpatizera partije dok smo se mi, okupljeni oko dr Jakupija, povinovali odluci predsjedništva i bojkotovali predsjedničke izbore – tvrde nezadovoljni članovi ulcinjskog SDP-a.

Jakupi u nemilosti Elezagića

Nezadovoljno članstvo SDP-a optužuje člana Opštinskog i Glavnog odbora SDP-a Skendera Elezagića, inače direktora filijale Fonda zdravstva u Ulcinju, da je u toj instituciji zaposlio snahu, te da je u više navrata opstruirao dr Isata Jakupija koji je, kako se navodi u saopštenju, stranci donio mnogo glasova na prošlim lokalnim izborima.
– Kao član UO Doma zdravlja u Ulcinju i predstavnik SDP-a nije glasao za Jakupija, člana SDP-a, da bude izabran za direktora te značajne institucije, već za njegovog protivkandidata iz redova DPS-a. Pošto mu to nije bilo dosta, Jakupija je smijenio s mjesta predsjednika i člana ljekarske komisije u Ulcinju, da bi na to mjesto imenovao članove SNP-a i DPS-a. Selim Resulbegović je, uz pomoć Elezagića, prepustio DPS-u veoma značajno kadrovsko mjesto direktora Doma zdravlja u Ulcinju, praveći političku trgovinu, zarad zapošljavanja svog bliskog rođaka Nasera Resulbegovića na mjestu šefa službe u MUP-u, filijala u Ulcinju. Eto, tako se to radi kada se udruže beg i aga – ogorčene su pristalice Jakupija u SDP-u.

 Izvor: DAN