DPS inicirao skraćenje mandata ulcinjske skupštine, izbori krajem januara?

October 25, 2013   | news

SKENDER ELEZAGIC_ULCINJOdbornici ulcinjskog parlamenta, na dugoj i burnoj sjednici Kolegijuma skupštine, zbog svih političkih nesuglasica u posljednje vrijeme a zarad rješavanja krize u lokalnoj upravi, odlučili su da preduzmu konkretne korake. Za 12. novembar zakazana je sjednica parlamenta na kojoj će biti razmatrani svi zaostali poslovi u lokalnoj upravi.

Ipak, to je samo kratkoročno rješenje te je Demokratska partija socijalista podnijela inicijativu za skraćenje mandata skupštini i raspisivanje novih izbora. Iz SDP-a Skender Elezagić:

«Dogovorili smo se da poslije podnošenja inicijative odmah po završetku te redovne sjednice održimo i sjednicu u vezi sa skraćenjem mandata i raspisivanjem prijevremenih izbora u opštini Ulcinj.»

Inicijativu kaže Elezagić podržavaju sve partije jer, s obzirom na to da u vladajućoj kolaciji nijesu uspjeli da se dogovore, najpoštenije je kaže da sve prepušte građanima. Upitan kada bi izbori mogli biti održani kaže:

«Realno je očekivati od dana donošenja te odluke jedno 70 dana. Mi očekujemo da budu održani krajem januara iduće godine», objašnjava.

Dodaje da su insistirali da izbori budu raspisani što prije:

«Jer nam je cilj da nova vlast koja se bude konstituisala poslije tih izbora ima dovoljno vremena da stabilizuje rad organa lokalne uprave i dobro se pripremi za početak turističke sezone», navodi on.

Elezagić napominje da ta partija ima dobru saradnju sa svim političkim subjektima te na izborima ne isključuje ni dogovor sa Forcom:

«Faktički ne bih mogao da isključim nijednu partiju sa kojom ne bi mogli da formiramo buduću vlast. Normalno to sve ne zavisi od naše volje i naše želje to zavisi i od rezultata izbora. Kada to kažem mislim i na Forcu jer mi nijesmo imali nekih ozbiljnijih političkih sukoba sa Forcom kao partijom, mi smo imali problema i nerazumijevanja sa vrhom izvršne vlasti», zaključuje Elezagić.

Podsjetimo, vladajuću koaliciju u Ulcinju čine Forca, SDP, Perspektiva i Demokratska partija.

Nikoleta Bošković
Izvor: Radio Antena M