Nrekić: Inicijativa za skraćenje mandata 12 novembra

October 29, 2013   | news

Ljoro NrekicUlcinj: O skraćenju mandata 12. novembra

Kako nezvanično saznaje Pobjeda, izbori će najvjerovatnije biti zakazani za 26. januar iduće godine

ULCINJ – Vanredna sjednica ulcinjskog parlamenta na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti – inicijativa za skraćenje mandata odbornicima i raspisivanje novih izbora zakazana je 12. novembar, odlučeno je sinoć na kolegijumu skupštine.

Šef ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić u ponedjeljak ujutro je predao inicijativu za skraćenje mandata odbornicima  predsjedniku skupštine Ulcinj. Inicijativu su potpisala 22 odbornika iz opozicije i pozicije.

Odmah nakon podnošenja ove inicijative, predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu povukao je sve tačke dnevnog reda.

– Neke od tačaka sam podnio prije pet mjeseci uključujući i izvještaj o radu predsjednika opštine. Potpuno je bespredmetno da sada raspravljamo o redovnim tačkama kada je kampanja maltene počela. Izbore treba raspisati što prije kako bi se nova vlast konstituisala prije početka priprema za novu ljetnu sezonu – rekao je Pobjedi predsjednik opštine Nazif Cungu.

On je kazao da će nakon održavanja sjednice na kojoj će biti skraćeni mandati odbornicima, do održavanja novih izbora biti održana redovna sjednica Skupštine.

Najverovatniji datum izbora je 26. januar, kako nezvanično saznaje Pobjeda.

Podsjećamo, ulcinjski parlament zasijedao je posljednji put prije 105 dana. Posljednja sjednica je prekinuta 5. jula kada je na dnevnom redu bio izvještaj o radu predsjednika opštine. Sjednica je zaključena posljednjeg dana jula bez usvajanja pomenutog izvještaja, a kriza u vladajućoj koaliciji koju čine partije Forca, SDP, Perspektiva i  Demokratska partija postala je očigledna kada je došlo do teških optužbi između čelnika Force, Nazifa Cungua i čelnika ulcinjskog SDP-a Selima Resulbegovića. Tokom posljednja dva mjeseca sve partije su se u javnosti izjasnile da su za raspisivanje novih izbora.

A.Ž.

Izvor: POBJEDA