Ćetković podnio inicijativu za smjenu predsjednika opštine Ulcinj

October 30, 2013   | news

andrija-cetkovicPredsjednici odborničkih klubova nijesu sinoć uspjeli da se na sjednici kolegijuma SO Ulcinj dogovore koje će se tačke naći na dnevnom redu sjednice koja je zakazana za 12. novembar. Predsjednik opštine i lider Force Nazif Cungu juče je iznenada povukao sve ranije predložene tačke, među kojima je i izvještaj o radu predsjednika, na kome je insistirala većina partija opozicije ali i pozicije i zbog čega je početkom jula prekinuto redovno zasjedanje.

Nakon toga predsjednik odborničkog kluba koalicije „Bolji Ulcinj,bolja Crna Gora” Andrija Ćetković (SNP) podnio je inicijativu za smjenu predsjednika opštine, obrazloživši da Skupština može razriješiti predsjednika ako ne podnese izvještaj o svom i radu organa lokalne uprave. Iz Force je poručeno da će bojkotovati sjednicu, a Ćetkovićeva inicijativa nije se dopala ni DPS-u.

Podsjetimo u petak je na kolegijumu Skupštine odlučeno da se početkom novembra prvo održi redovna, a odmah zatim i vanredna sjednica na kojoj će se raspravljati o skraćenju mandata lokalnog parlamenta i raspisivanju vanrednih izbora početkom sledeće godine.

Nakon višemjesečne pauze izazvane krizom u odnosima partija vladajuće koalicije (Forca, DP, SDP i lista Perspektiva), trebalo je da se na narednoj sjednici između ostalog raspravlja o radu predsjednika, rebalansu budžeta kao i setu dopuna odluka o urbanističkim parcelama. Izvjesno je jedino da će se redovno zasjedanje održati.

Izvor: Dan online