Cungu da totalnu podršku projektu hotela Jadrana

October 31, 2013   | news

Cungu-PopovicSastanak vazano za izgradnju hotela Jadran

Danas je u kabinetu Pedsjednika Opstine Ulcinj Nazifa Cungu održan sastanak vezano za projekat izgradnje hotela Jadran. Na sastanku su pored predstavnika opštine učestvovali i Sekretar za razvojne projekte Nebojša Popović, pedstavnici JP Morsko dobro kao i predstavnici kompanije “Star of Montenegro”.
Glavni cilj sastanka bili su novi rokovi početka izgradnje hotela kao i daljnje aktivnosti vezane za početak izgradnje stambene zgrade u kojoj se planira premješaj 13 porodica sa lokacije Jadran.

Nakon promjene Plana javnih nabavki JP Morskog dobro za obezbjeđivanje kompletnih sredstva za izgradnju stambene zgrade, tender za izvođača radova biće objavljen narednih dana dok se izbor izvođača, zbog zakonskih rokova tendera, očekje početkom januara. U međuvremenu će se stanarima dodjeliti dokument sa pravom nad vlasništvom stambene jedinice u novoj zgradi.

Predsjednik Cungu je naglasio da će Opština Ulcinj nastaviti da podrškom ovom projektu što je i potvrdila sa svim dosadašnjim aktivnostima koje uključuju: izradu glavnog projekta stambene zgrade, oslobođenje od komunalija zemljišta za izgradnju zgrade kao i spemnost za plaćanje polovine stanarine za privremeni smještaj porodica u periodu izgradnje zgrade.

Predstavnici kompanije “Star of Montenegro” će dostavi plan dinamike izgranje i u najkraćem roku počne sa pripremnim radovima na lokaciji.