Cungu se sastao sa Wilhelmom Icke, podpredsjednikom njemačke banke za ivesticije – DEG

October 31, 2013   | Ngjarjet - Events

Cungu se sastao sa Wilhelmom IckeSastanak sa predstavnicima DEG – a

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sastao se danas sa Wilhelmom Icke, podpredsjednikom njemačke banke za ivesticije – DEG.
Predsjednik Cungu se zahvalio podpredsjedniku Ickeu za posjetu opštini Ulcinj, kao i na iskazano interesovanje za podržavanje investicionih projekata u našoj Opštini i istovremeno istakao značaj Master plana za Veliku plažu koji je izrađen od strane DEG-a 2003. godine.

Takođe je istako da opština Ulcinj sarađuje sa KfW bankom oko investicije u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, koji prema fizibiliti studiji dostiže vrijednost od oko 134 miliona eura. Ovaj projekat predstavlja jedan od najvažnijih koraka za unapređenje infrastrukture u opštini Ulcinj, stvarajući time realne uslove za privlačenje stranih investicija u turizmu, kao i u drugim oblastima.
Potpredsjednik Icke je izrazio spremnost DEG-a da sarađuje sa opštinom Ulcinj, podržavajući razne projekte iz turizma, poljoprivrede, energetike koji će doprinijeti održivom razvoju Ulcinja.
Nakon sastanka, organizovan je sastanak sa kompanijama koje imaju spremne projekte iz oblasti turizma u Ulcinju, na kojem su izvršili njihove prezentacije. Radi se o projektu kompanije Star of Montenegro – hotel Jadran, Rokšped – hotel Galeb, Inveraqua – hotel Velika Palace, Sea Terra Properties – golf tereni na Briskoj Gori, UL Group – kompleks Medical Spa na Velikoj Plaži.
Nakon ovih sastanaka predstavnici DEG-a su posjetili Veliku Plažu i djelove grada na kojima su predviđeni ovi projekti.