Inaugurisana javna rasvjeta magistalnog puta za Štoj

October 31, 2013   | news

Shtoji-UlqinU prisustvo značajnog broja građana, Opština Ulcinj inaugurisala je danas javnu rasvjetu duž magistalnog puta za Štoj, u segmentu od krivine kod ferijalnog centra do centra Štoja.
Osvjetljenje ovog segmenta u dužini od 4 km je finansirano od budžeta opštine, u vrijednost od 187.000,00 EUR, čije radove je izvodila firma Spinel iz Kotora.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu je rekao da ova aktivnost je u okviru projekata za standardizaciju putne infrastrukture u ovom gradu. Realizacija ovog veoma važnog projekta je rezultat činjenice da Štoj sada se pretvorio u urbani centar sa značajnim brojem stanovnika i ujedno je jedna od najposjećenijih zona od strane turista koji borave u Ulcinju tokom turističke sezone.
On je rekao da javna rasvjeta zajedno sa postavljanjem saobraćajnih znakova na ovog putnom pravcu stvoriće bolje uslove i uticaće na poboljšanje sigurnosti za kretanje pješaka u ovoj zoni.
Takođe je upoznao prisutne da opština Ulcinj radi na pripremu projekta za nastavak osvjetljenja od centra Štoja do ostrva Ada. Nakon ceremonije Opština Ulcinj za sve prisutne priredila je koktel.