Njemci spremni da podrže projekte Opštine Ulcinj

October 31, 2013   | Ngjarjet - Events

Nazif-Cungu_Wilhelm-Icke-1ULCINj – Potpredsjednik njemačke banke za ivesticije – DEG Vilhem Icke izrazio je spremnost te institucije da u saradnji sa lokalnom upravom podrži razne projekte iz oblasti turizma, poljoprivrede i energetike u Ulcinju. Icke je juče boravio u najjužnijoj opštini gdje je sa predsjednikom Opštine Nazifom Cunguom prisustvovao prezentaciji budućih razvojnih projekata. Organizovan je i sastanak sa kompanijama koje imaju spremne projekte iz oblasti turizma u Ulcinju, a radi se o kompanijama „Star of Montenegro” (hotel „Jadran”), Rokšped (hotel „Galeb”), Inverakva ( hotel „Palas”) Sea Tera Propertis (golf tereni na Briskoj Gori) i UL Group (kompleks „Medikal spa” na Velikoj plaži). Cungu je zahvalio na iskazanom interesovanju i podršci, istakavši značaj master plana za Veliku plažu koji je 2003. godine izrađen upravo od DEG-a.
On je podsjetio da Opština sa KfV bankom sarađuje u investiciji u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, koja prema fizibiliti studiji dostiže vrijednost od oko 134 miliona eura.
– Ovaj projekat predstavlja jedan od najvažnijih koraka za unapređenje infrastrukture u opštini Ulcinj, stvarajući time realne uslove za privlačenje stranih investicija u turizmu, kao i u drugim oblastima – rekao je Cungu.
Predstavnici DEG-a su posjetili Veliku plažu i djelove grada na kojima su predviđeni pomenuti projekti. M.K

Izvor: DAN