Pozitivna Crna Gora: Hitno održati Kolegijum Skupštine – Video

November 21, 2013   | Ngjarjet - Events

Bojanic-AbazovicPozitivna Crna Gora zatražila je hitno zakazivanje sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine zbog, kako su naveli, prijetnji koje je premijer Milo Đukanović uputio poslanicima te stranke.

Poslanici Pozitivne napustili su danas sjednicu Skupštine, nakon oštre polemike sa Đukanovićem.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne, Mladen Bojanić kazao je da je javnost bila svjedok nedoličnog i neprimjerenog ponašanja premijera.

„Đukanović se ponio krajnje neodgovorno, neozbiljno i drsko, nazivajući poslanika Pozitivne Dritana Abazovića bitangom i budalom, pozivajući ga na fizički obračun usred sale Skupštine, tokom zasjedanja“, naveo je Bojanić.

On je dodao da Đukanović, nemajući argumente da odgovori na jasne činjenice da je zloupototrebljavao zakon više puta, „pribjegao takvom uličarskom ponašanju i prijetnjama“.

„Hitno tražimo sjednicu Kolegijuma da vidimo kako će se odnijeti prema tom činu. Vidjećemo koje će mjere Kolegijum preduzeti da se ovo više nikada ne ponovi i da se ovakva sramota ne dogodi“, kazao je Bojanić.

Abazović je rekao da ga je Đukanović nazvao budalom i bitangom i da ga je pozivao da se fizički obračunuju.

„Tri puta sam ga(Đukanovića) pitao ‘da li meni to govorite’. Odgovorio mi je ‘tebi, bitango, dođi ovamo’. Nijesam otišao iz pristojnosti prema građanima. Ipak smo ovdje da zaštitimo dostojanstvo, ovo nije bokserski meč nego premijerski sat. Možda nijesmo iste kategorije, ali ne bih ima niša protiv da se isprobamo“, kazao je Abazović.

On je naveo da želi da vjeruje da je Đukanović reagovao u afektu i da će se izviniti, ne njemu nego prije svega građanima.

„Očekujem da svi u sali, uključujući i potpresjednika parlamenta Željka Šturanovića koji je vodio sjednicu, i morao je da reaguje i prekine premijerski sat, posvjedoče šta su čuli. Očekujemo i reakciju predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponovili“, zaključio je Abazović.

Izvor: TVCG

Video Vijesti

YouTube Preview Image

RTV ATLAS

YouTube Preview Image