Demokratski front: Borba za fotelju predsjednika Ulcinja

November 22, 2013   | news

DEMOKRATSKI FRONT ULCINJADemokratski front Ulcinja ocijenio je juče kako vjeruje da će se na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 26. januar, neki od političkih subjekata respektabilnih nacionalnih albanskih partija izvući iz zagrljaja DPS-a, a Ulcinjani konačno imati snage da prepoznaju nove vrijednosti na političkoj mapi najjužnije opštine. U saopštenju za javnost DF-a, tim povodom, navodi se da bi nove snage i nova lica zajedno mogli zaustaviti sunovrat grada, a iza sebe ostaviti političke subjekte, koji samo vode trku za fotelju predsjednika opštine.
– Ulcinjanima nakon dvije decenije iznova „godine počinju januarom” u režiji DPS-a. U tome ima simbolike, jer lokalni izbori u Ulcinju, sa više aspekata su specifični u odnosu na ostale gradove Crne Gore. Prevashodno u tome što se u Ulcinju ne glasa za novi saziv lokalne skupštine, koja bi novom energijom građanima donijela napredak i boljitak, već se borba vodi koja od partija će preuzeti mjesto predsjednika opštine. Drugi aspekt, mimo ostalih opština u Crnoj Gori, je što sve sadašnje stranke, koje su činile vladajuću koaliciju ovog puta lišene podrške SDP-a i većine opozicionih partija, prevashodno DUA, u izbornu trku ulaze jurišajući za koalicijom sa DPS-om. Za onim istim DPS-om, koji je lokalnu vlast u poslednjih osam mjeseci držao na „kratkom lancu”, znajući da može da sakupi većinu za smjenu lokalne vlasti u bilo kom momentu. Za definitivnu smjenu izabran je januar 2014. godine. Tu takođe ima simbolike, jer isti ljudi, koji su od januara 1991. godine potrošili sve programe za razvoj Ulcinja, sada imaju samo jedan cilj da predsjednik Opštine bude njihov nosilac liste – predsjednik OO DPS-a Ulcinj – navodi se u saopštenju i dodaje da kako god se završili januarski izbori evidentno je da će se koplja lomiti oko toga koje će nacionalne albanske partije podržati kandidata DPS-a za mjesto predsjednika Opštine.
– Ovdje počinje i završava se sav smisao lokalnih izbora u Ulcinju. Jer, šta nam mogu novo ponuditi partije koje u poslednjih dvadeset godina u različitim oblicima vode ka izumiranju jedne od najjačih turističkih destinacija osamdesetih godina u Crnoj Gori. Upravo zbog toga Demokratski front Ulcinj izlazi sa programom koji će prvenstveno biti okrenut običnom čovjeku. Sa planom i dinamikom poboljšanja uslova života običnih građana, koji ćemo u narednim danima izložiti. Demokratski front ima „nultu tačku tolerancije” u odnosu na DPS i ukoliko zasluži povjerenje građana, neće ulaziti ni u kakve pregovore oko većine u lokalnom parlamentu sa DPS-om, niti sa onima koji budu pregovarali sa tom partijom, kako prije tako i nakon izbora – tvrde u DF-u.

M.K.

Izvor: DAN