Vešović: Na kakav to rat poziva Abazović?

November 26, 2013   | Ngjarjet - Events

Caslav_VesovicPozivom na gerilski rat protiv demokratski izražene izborne volje građana Pozitivna i njen poslanik Dritan Abazović su ubijedili i posljednjeg birača u Crnoj Gori da u njihovoj politici nema ništa pozitivno, smatra portparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović.

“Abazović je u autorskom tekstu objavljenom u Vijestima osim gerilskog ratovanja ponudio i mogućnost obračuna prsa u prsa. Po njemu, junačiti se treba pred zajedničkim neprijateljem – većinskom raspoloženju građana Crne Gore. Pri tome, zanemaruje činjenice da su lokalni izbori na Cetinju, u Mojkovcu i u Petnjici protekli u fer i demokratskoj kampanji, da tokom izbornog dana nije zabilježen gotovo ni najmanji propust što potvrđuju odluke biračkih odbora i opštinskih izbornih komisija u kojima su zastupljeni predstavnici svih partija, kao i da je u takvoj izbornoj atmosferi Demokratska partija socijalista ostvarila najubjedljivije pobjede, a Pozitivna najveće poraze. Nakon svega toga Dritan Abazović poziva na rat”, navodi se u Vešovićevom saopštenju.

Portparol DPS-a smatra da se iz samog naziva njegovog rata teško može zaključiti da Abazović figurativno misli na političku borbu.

“Kada bi ovako opasne, ali skrivene poruke slali ozbiljni politički subjekti, to bi trebalo da izazove zabrinutost.

Pošto je riječ o zanemarljivoj i prolaznoj političkoj pojavi kakva je Pozitivna, samo ih treba registrovati. Sigurni smo da ih tako posmatraju svi građani Crne Gore, bez razlika u odnosu na vjersku ili nacionalnu pripadnost, jer su svi oni zajedno stvarali građansku Crnu Goru. Poziv na gerilski rat nije poziv na političku borbu, jer ona kao takva ne postoji ni u teoriji ni u praksi. Kakav je onda to Abazoviću rat na pameti?”, zaključuje se.

 

Vijesti online