Cungu o projektu otpadnih voda za naselja Bijela Gora, Totoši, Kodre i Bratica

November 29, 2013   | news

Nazif-Cungu-kompania Ing Invest-DanillovgradProjekat za uređenje sistema kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda za naselja Bijela Gora, Totoši, Kodre i Bratica

Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima kompanije Ing invest iz Danilovgrada, kojima je povjerena izrada glavnog projekta za uređenje sistema kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda za naselja Bijela Gora, Totoši, Kodre i Bratica.

Radi se o projektu vrijednom blizu 5.000.000 eura, čijom realizacijom će se riješiti pitanje tretmana otpadnih voda za ova naselja, odvajanje fekalnih od atmosferskih voda, a time i zaustavljanje daljeg ulivanja fekalnih voda i zagađivanje kanala Bratica i dalje Port Milene. Projektom je predviđen i način tretiranja atmosferskih voda u dijelu grada kod srednje škole i drugih obližnjih ulica na kojima su učestale poplave uslijed atmosferskih padavina.

Projekat će se završiti do kraja januara sledeće godine, nakon čega se očekuje raspisivanje tendera za odabir izvođača radova.