Lunaček: Đukanović da se izvini Abazoviću

November 29, 2013   | Ngjarjet - Events

Ulrike-Lunacek-PressKada premijer jedne evropske države, koja pretenduje da postane član Evropske unije, jednog opozicionog poslanika vrijeđa i diskredituje njegov ugled, to nije samo neprihvatljivo u okviru opšte političke pristojnosti i pravila komunikacije, već je više od toga, takav nastup svakako ne doprinosi jačanju parlamentarizma, demokratije, i napretku države na njenom putu u Evropsku uniju, rekla je Ulrike Lunaček, članica Evropskog parlamenta povodom incidenta na premijerskom satu u Skupštini Crne Gore.

“Upravo suprotno, na taj način se promoviše zanemarivanje političke kulture nedostojno zemlje kao što je Crna Gora. Ja ću sa svoje strane naglasiti ovaj slučaj u okviru rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori. Između ostalog dolazi još i to da je ovakav verbalni napad upućen ka najmlađem članu crnogorskog parlamenta koji je istovremeno i predstavnik albanske manjine u Crnoj Gori, koji u svome obraćanju ni na koji način nije upotrijebio izraze koji su mogli isprovocirali takvu neodmjerenu reakciju predsjednika vlade”, istakla je ona.

Prema njenim riječima, premijer Milo Đukanović je ovime pokušao da na neopravdani način diskredituje i poslanika Dritana Abazovića i Pozitivnu Crnu Goru.

“Ako ni zbog čega drugog onda iz razloga očuvanja konstruktivne političke klime u Crnoj Gori veoma bi me radovalo ako bi se predsjednik Vlade za njegovo ponašanje izvinio i poslaniku i partiji iz koje dolazi”, zaključila je poslanica EP.

Izvor: CDM