Ulcinj će potvrditi snagu DPS-a

November 30, 2013   | Ngjarjet - Events

OO DPS UlcinjPobjede na lokalnim izborima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici potvrdile su političku snagu i autoritet koji Demokratska partija socijalista uživa kod građana Crne Gore, konstatovao je večeras Glavni odbor DPS-a.

„Odgovoran odnos prema potrebama građana tokom vršenja vlasti u mandatu koji je, pored napora za dostizanje većeg kvaliteta života, obilježilo saniranje posljedica socio-ekonomske krize, najbolji sastav odborničkih listi i konkretni i realni programi razvoja tri opštine razlozi su koji su opredijelili birače da daju podršku našoj partiji“, ocijenjeno je na sjednici rukovodstva DPS-a.

U DPS-u smatraju da su, uvažavajući činjenicu da je ta partija bila ubjedljivo jača od političke konkurencije u opštinama u kojima postoje razlike u nacionalnoj i vjerskoj strukturi, jasno naznačeni trendovi podrške ukupnoj politici građanskoj Demokratske partije socijalista.

„Cijeneći značajnim uslove u kojima su održani izbori, fer i demokratsku kampanju, izborni dan gotovo bez i najmanjeg propusta, Glavni odbor  je izrazio zahvalnost svim aktivistima DPS-a, koji su vrijedno prezentirali prednosti naše politike u odnosu na konkurentsku, biračima koji su tu politiku podržali, kao i svim građanima Cetinja, Mojkovca i Petnjice koji su učestvovali u ovom izbornom, demokratskom procesu“.

GO DPS-a je, u cilju planirane realizacije izbornih programa, podržao opštinske odbore u sve tri opštine da, u najkraćem roku, formiraju organe lokalne uprave.

„Glavni odbor je postavio osnove za dalje partijske aktivnosti u susret lokalnim izborima u Ulcinju, na kojima se očekuje potvrda rasta povjerenja politici DPS-a“, navodi se u saopštenju nakon sjednice GO, kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović.

Glavni odbor je, nastavlja se dalje u saopštenju, razmatrao i usvojio zaključke sa sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa, koja je bila posvećena EU i NATO integracijama.

„DPS, kao vodeća partija, i dalje će biti garancija za nastavak reformi  i uspješnost oba integraciona procesa Crne Gore. Najava skorog otvaranja jednog broja pregovaračkih poglavlja, posebno poglavlja 23. i 24, najbolja su potvrda kvaliteta sprovedenih reformi i posvećenosti glavnim spoljnopolitičkim ciljevima Crne Gore“.

Istovremeno, GO DPS-a je odlučio da intenzivira unutarpartijske aktivnosti kako bi ta partija dodatno doprinijela jačanju podrške građana ulasku Crne Gore u NATO.

Najavljeno je i da će se Savjet za praćenje realizacije izbornog programa, na sjednici koja će biti održana do kraja godine, baviti identitetskim pitanjima.

RTCG