Ulcinj: Ima li predizborna kampanja smisla?

December 2, 2013   | Ngjarjet - Events

Ulcinj- Ima li predizborna kampanja smislaSve češći izbori bili oni na lokalnom ili državnom nivou i politička scena uglavnom u neizmjenjenom sastavu postavljaju jasno pitanje, ima li predizborna kampanja smisla?

Osim što će se utrošiti pozamašna svota novca u nimalo zavidnoj finansijskoj situaciji (čitaj bankrot Opštine), prekriti gotovo svaki vidljivi dio grada gomilom plakata sa velikim zaokruženim magičnim brojem partije, konkretnih rješenja za izlazak iz krize vjerovatno neće biti.

Čitava politička scena više liči na neko pozorište u kojem isti glumci igraju jednu predstavu dugi niz godina. Svima je jasno da ta predstava nema nikakvog smisla, ali i dalje opstaje zahvaljujući nezainteresovanosti publike koja uživajući u kokicama ne primjećuje da se bina u potpunosti srušila.
Ulcinj će u ove izbore ući poput broda “Coste Concordia”, dok besomučno tone njegova posada uskače u spasilačke čamce na čelu sa njegovim kapetanom. Dok posada bježi u sigurnim čamcima, građani se drže za komad drveta tjelom uronjeni u hladnoj vodi besparice i otkaza. Uništeni su svi motori grada, Solana odbrojava dane a novim hotelima ni traga. Ovdje ne treba računati malo veće kuće koje natpisom “hotel” na svojim terasama mogu zavarati statistiku, ali ne i ljude koji su radili u “Ulcinjskoj rivijeri” u zlatnim godinama ulcinjskog turizma.Užarenu loptu odgovornosti prebacivaće iz jedne ruke u drugu iako bi se trebali kolektivno uhvatiti za nju s obzirom da su u devastaciji učestvovali zajedno.

Možda će kampanja proteći u duhu otkaza, najavljeno je 6000 čestitki iz državnih organa te će sada umjesto igre ko će ponuditi više radnih mjesta preći na ko će ponuditi manje otkaza.
Na kraju biće makar za gorivo te počasni krug gradom radujući se sopstvenoj sahrani.

Izvor: Portalulcinj.me