Skraćenje mandata odložilo kreditno zaduženje

December 8, 2013   | Ngjarjet - Events

Keko  LamovicPredsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Šefki Keko Ljamović kaže da je povodom najave sindikalnih protesta razgovarao sa predsjednikom opštine Nazifom Cunguom.
– Obaviješten sam da je zbog skraćenja mandata Skupštini i vanrendih izbora u januaru odloženo kreditno zaduženje iz koga je trebalo izmiriti dugovanja radnicima. Stav Cungua je da je aktuelna vlast za vrijeme tekućeg mandata isplaćivala plate uprkos teškoj finansijskoj situaciji, ali da nije bila u stanju da izmiri sve dugove koji su nastali u vrijeme bivše vlasti. O tome sam obavijestio i sindikate i oni će uprkos svemu organizovati proteste – kaže Ljamović i dodaje da je materijalni i socijalni položaj radnika u Ulcinju veoma težak, kako zbog loše privatizacije tako i zbog kršenja Zakona o radu.
– Prema evidenciji kojom raspolažemo, plate ne primaju radnici hotela „Otrant’’. Zaposlenima u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima duguje se do 10 ličnih dohodaka. Bez plata su po više mjeseci i zaposleni u Solani, Jadranprevozu i AD Ultep u Vladimiru. Osim plata, skoro svima po godinu i više nijesu uplaćivani doprinosi. Dakle, jedna sumorna slika i porazni podaci u svakom pogledu. Ljudi svakodnevno dolaze i traže pomoć, ali mi malo šta možemo da učinimo. Ulcinj je zapostavljen u svakom pogledu – naglašava Ljamović.

Izvor: DAN