Dritan Abazović: Vlast nastavlja da čereči crnogorsku ekonomiju

December 9, 2013   | Ngjarjet - Events

Dritan-AbazovicPoslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović je povodom privatizacije Kontejnerskih terminala u Baru rekao da je na sceni  nastavak čerečenja prirodnih i svih ostalih resursa koji su Crnu Goru do sada pravili ekonomski održivom.

„ Koji je razlog brzinskih privatizacija, koje ne ostavljaju nikakav boljitak građanima? Da li iza njih stoji neki skriveni interes, jer građanski očigledno nije. Vidimo da dosadašnje privatizacije nisu ostavile za sobom niti radna mjesta, niti fabrike koje rade, rekao je Abazović.

On je dodao da je privatizacija KTGT očajnički pokušaj da se na sve moguće načine spasu ekonomski krateri i nedostaci finansijskih sredstava koje je napravila aktuelna vlast u posljednje dvadeset i četiri godine.

Komentarišući „Godišnji izvještaj o dodijeljenoj  državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2012. godini“, poslanik  Abazović je rekao da je  „žalosno da Crna Gora sa svojim multikulturalnim skladom, kulturu gura u državnu pomoć. To je poražavajuće i to pokazuje gdje idemo kao društvo“, rekao je poslanik Dritan Abazović.

On je je poručio da građani treba da znaju da subvencije koje dajemo KAP-u nijesu subvencije za održivost ekonomije već da one idu na njihovu štetu i da su se umjesto tih subvencija  mogle otvoriti fabrike, nova radna mjesta.

“Tako bi  mnogi građani imali mnogo veću korist nego što će imati od ovakvog Kombinata aluminijuma”, rekao je Abazović.

Izvor: Pozitivna Crna Gora