Lokalni izbori za SNP prilika da se zaustavi sunovrat Ulcinja

December 9, 2013   | news

SNP-UlcinjPredstojeći lokalni izbori u Ulcinju su prilika da Socijalistička narodna partija Crne Gore SNP kroz Program koji nudi, učini sve da se sunovrat Ulcinja zaustavi i krene privredni i svaki drugi oporavak, poručuje Opštinski odbor SNP-a.

U ovoj partiji podsjećaju da vjekovima na prostoru Ulcinja žive u slozi i toleranciji Albanci, Crnogorci, Srbi, Muslimani.

“I u teškim vremenima kada je ove prostore tuđin okupirao oni su održali suživot i dobre komšijske odnose i pružali ruku pomoći i podrške jedni drugima”, ističu u SNP-u

Prema njihovim riječima, suživot i zajedništvo bili su između ostalog snažan zamajac svestranog razvoja Ulcinja.

“U nekim boljim prošlim danima u turistiškim preduzećima  bilo je preko 5.000 ležaja. “Solana” je proizvodila i prodavala preko 30 hiljada tona soli. Građevinsko preduzeće sa oko 500 radnika je izgradilo Ulcinj, a više trgovinskih preduzeća je snabdijevalo stanovništvo i brojne turiste. Nosilac poljoprivredne proizvodnje je bio „Agroulcinj“, a brojna druga preduzeća su bila u funkciji razvoja grada i dobrog standarda građana”, naglašavaju u ovoj partiji.

Kako su dodali, danas nakon više od 20 godina višepartijskog sistema i privatizacije, Ulcinj je nazadovao u svakom pogledu.

“Kao što je  poznato nema  hotela „Galeb“, „Jadran“ i tri vile „Mediterana, koji su porušeni. Likvidirani su Građevinsko preduzeće „Primorje“,“ Agroulcinj“,“ Ultep“ i Preduzeće „13 jul“. Kumovskom privatizacijom uništeni su i dovedeni u fazu preživljavanja Solana „Bajo Sekulić“,“ Albatros“,“ Lido“, „Mediteran“ i TP „Otrantkomerc“. Nekad velika HTP „Ulcinjska rivijera“ je svedena na resolve. Ostali su samo hoteli “Olimpik“, zastarjeli“ Belvi“ i ruinirani objekti na Adi”, saopšteno je iz SNP-a.

Opštinski odbor SNP Ulcinj podsjeća javnost da je aktuelni režim uz pomoć lokalne vlasti pred svake izbore od 1997. Godine obećavao velike kapitalne objekte od kojih nema ništa.

“Raspisuju se tenderi za Veliku plažu, Adu i Valdanos, objavljuju medijske animacije turističkih naselja i objekata, obećavaju ulaganja od više desetina milijardi, a u stvarnosti ništa nije učinjeno u obezbjeđivanju osnovnih uslova za jednostavnije investiranje”, kazali sui z SNP-a.

Kako su istakli, Ulcinj još uvijek nema izgrađenu vodovodnu, kanalizacionu, putnu i elektro infrastrukturu za Veliku plažu i Adu, a kako sada stvari stoje, uskoro ih neće  ni biti.

“Predstojeći lokalni izbori su prilika da SNP kroz Program koji nudi, učini sve da se sunovrat Ulcinja zaustavi i krene privredni i svaki drugi oporavak. Borićemo se za perspektivni razvoj Opštine i mogućnost da mladi i školovani ljudi ovdje formiraju svoju budućnost, a ne da odlaze u inostranstvo. OO SNP Ulcinj ističe da je im je cilj napredak  Crne Gore i Ulcinja, i bolji standard za sve građane bez obzira na nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost”, zaključuju u ovoj partiji.

Izvor: CDM