U Ulcinju investicije u vrijednosti od 600 hiljada u 2014

December 11, 2013   | news

Komuna-Ulqinit-NP-Morsko-Dobro-1U zoni Morskog dobra u Ulcinju investicije u vrijednosti od 600 hiljada u 2014 godini

Predsjednik Cungu i njegovi saradnici su zajedno sa predstavnicima JP Morsko dobro nastavili razgovore oko planova i projekta za 2014 godinu. U narednoj godini će se u Ulcinju, u zoni Morskog dobra, investirati oko 600 hiljada eura od ukupnih 800 hiljada.
Na zajedničkom obilazku Male plaže, lučici Kacema i Mandraća, razmatrani su prioriteti i mogućnosti realizacije određenih projekata okviru predviđenih investicija.

Zbog nefukncionalnosti lučice Kacema, prisutni su se usaglasili da je, pored otklanjanja pjeska I udubljenja Kaceme, potrebno uraditi određena istraživanja kako bi se pronašlo najbolje riješenje za lukobran na tom dijelu. Takođe su ocijenili da je potrebno uraditi studiju fizibiliteta kompletne Male plaže, uključujući Kacemu i Mandrać. Drugi projekat od značaja je uređenje Mandraća kako bi se omogućilo ribarima izvalčenje barki na tom dijelu. Projekat uređenja Velike I Male skele čija je vrijednost 800 hiljada eura, će se odvojiti u faze od kojih će jedna biti realizovana naredne godine.
Na sastanku se takođe razgovaralo o stvaranju uslova turističkim brodovima za približavanje obali na Velikoj plaži tako što će Opština Ulcinj predložiti određene lokacije za sidranje. Razmatranje situacije privremenih objekata na Velikoj plaži kako bi se stvorli uslovi da za potpisivanje ugovora sa zakupcima plaza bez kašnjenja, problem ribarskih kuća na Bojani kao i projekat kanalizacije i otpadnih voda za objekte na Bojani, uređenje Mandraća na Valdanosu kao i plaže na Valdanosu, pješačka staza I potporni zid na Borovoj šumi kao I mnogi drugi projekti su takođe bile teme ovog sastanka.